Toysdaily 玩具日報

樓主: dogjumpjump

[新品消息] 會場實影 + HT batman vs EB batman, 高下立見

eb隻batman我個人覺得唔差,如果唔係我有ht果隻動漫版我都可能會買,可惜位置有限,同埋上年ht果隻動漫都無可動眼啦
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
呢個post令我知道雙方的強弱。
頭像被屏蔽
yes ~~
Gainax 發表於 29-7-2012 02:50 PM

呢張圖完全可以解释到點解EB果隻睇落咁怪雞。

1)body唔够大隻,胸肌唔够立体,膊頭唔够横
2)頭套同衫雖然唔同物料,但頭套太令,而衫太哑色,搭埋一齊對比太大

ps:純属個人意見,不喜請随便插
(轉自兵人-photo by godofcat)去睇下頭雕雕功、上色....大特寫
http://bbs.bbicn.com/forum.php?m ... &extra=page%3D1
我不嬲都覺得HT 隻DK 或DKR 隻1/6同1/4 Batman 個嘴位都係好古怪.所以我一隻都冇入.
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
好期待下次無論hottoys, enterbay都做到你所說的
Strawberry 發表於 29-7-2012 06:50 PM

其實EB和HT都各有优缺點。

HT喜歡乜都美化一輪,關于呢樣外界的評論呈兩极化,我就較希望可以忠于原著。
而另一個最大问题係好多時大貨与樣版相差甚遠,尤其女角颇为嚴重,搞到買HT好似賭博咁。

EB就較忠于原著(应該算呱),但往往出嚟d嘢總係呢度差d果度差d。
但係即買即攞貨呢樣政策抵贊,樣版与大货一致(除咗MIB),you get what you see(拿上手先知的甩甩漏漏唔計:38:)
今日入去望過  如果兩個人頭比較 一定係HT果個靚好多 (HT果個係辦,EB果個係大貨定係點?)
不過只計隻batman 又唔係你地講到咁垃圾 我都得都算OK~ 同戲中隻batman都好接近 不過在只訂一隻的情況下 我都係買了HT那隻~ :69: 另外隻kobe 實物真係靚過相 不過我會等現貨至去買
一直都覺得eb這隻batman感覺怪怪的,再找回begins的劇照比較,figure根本做不到電影內的健碩感覺,買了的大大大概要自己再改造吧。
如果the bat後面識轉,可以買番屋企同阿媽講係風扇黎:34: