Toysdaily 玩具日報

樓主: dogjumpjump

[新品消息] 會場實影 + HT batman vs EB batman, 高下立見

回復  getterB

劇透,道德問題,直接影響人格,講哂。
voltron007 發表於 29-7-2012 11:52

:71::71::71::71:
:71::71::71::71:
頭像被屏蔽
呢位兄台,我無微博,點知人地老闆講乜!?我只係表達我作為一個普通玩家對一件玩具嘅感覺,你夾 ...
童虎 發表於 29-7-2012 08:21 AM

你竟然同td龍心玩認真?!小心變左牛佬,這人在這裡已經生人物近,小心小心:30:
其實用EB既BATMAN BEGIN同HT既TDK黎比真係無得比,基本上兩套衫,係兩個DESIGN,同兩種物料,純DESIGN上TDK件甲不嬲都靚過BEGIN,所以呢一點BEGIN已經被比下去,當年HT 12"出BEGIN都出過兩次,到第二個VERSION先可以話好D,其實都唔可以一面倒咁話EB BATMAN全部做得差,起碼腰帶既DETAIL比HT造得仔細,同多PARTS呢一點應該提出
回復 49# 章戎

再者EB雖然唔做可動眼,但三個頭左中右望加三個可換嘴合共九個樣,可動咪玩嚟玩去左望右望? HT唔難發現個頭做細左,膊頭平而橫,原本應該有A膊。各花入各眼
跳大咁有厚道唔影eb隻batman全身..
好難怪,因為標野自己都唔敢影,話兩套衫唔同gen唔公平,
大佬就算上一代都未至於用懷舊水桶腰鉄人28風格吧, 身上紋路全無detail,重撐得落嗎?
付上我自已影既實物照一張,就算唔用對手既比較,獨立睇呢隻真係過得人?

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
HT'Batman 應該還有改進吧!:oh:
大佬,BEGINS SUIT BATMAN的头就是那么大啦...
水桶腰?冇detail 位?那裡冇detail 位?
Strawberry 發表於 29-7-2012 01:17 PM

閣下呢輪咁惹火本來唔想回你, 但見你quote 兩張低清圖黎比較,

一眼就睇出分別同eb果隻有咩問題,先唔講頭大身形比例,

真人套衫有自然摺曲位,褲料較薄近皮多過膠令我覺得係一個人著緊套衫,

就算你呢兩張黑位全無detail既相我都睇到有多種唔同物料反射既反光位,

eb果隻褲位我只覺係賴左屎一樣,唯一落力係個mask既比例,插落個硬膠身度, 正宗觀音頭掃把腳
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽