Toysdaily 玩具日報

樓主: dogjumpjump

[新品消息] 會場實影 + HT batman vs EB batman, 高下立見

公平D, 樓主啱係兩隻唔同SUIT, 但係跟本BEGINS-VERSION就係膠, 就算俾HT做都係膠, 只係HT搶到支好簽, ...
chungyuihing 發表於 2012-7-29 02:09

無錯, 即使比HT造BEGIN SUIT, 都會是一舊膠, 但是外形是HT近磅D
頭像被屏蔽

帶老婆去HT睇個隻1/4 batman, 佢話:「嘩咁大隻,咁貴,成3千蚊」我心捻~車買batman車都要呢個價啦,呢隻野不停衝擊我個腦,好頭痛~15/16中...加上要向老婆申請「入伙紙」,仲要咁多人排隊,真係人都癲~
跟著就帶佢去EB睇1/4batman~佢一語道破敗北之處係:「乜咁膠㗎,$500-$600就買,2-3千,咁不如買HT果隻好過啦~」正!!貨比貨政策work,引導佢講出事實真相,最重要係突然間有左入伙紙,最後都係冇排隊,因為時間問題&自己仲考慮中~可能都係要落門巿架啦,捻定放咩位~
呢位大大,唔知你對batman begins認識有多少,我就剩係睇making of 都好多次。Christopher Nolan 提過件 ...
Strawberry 發表於 29-7-2012 07:39 AM

呢位兄台,我無微博,點知人地老闆講乜!?我只係表達我作為一個普通玩家對一件玩具嘅感覺,你夾硬要話我知人地老闆講過乜野先插佢隻Batman,其實你用意何在呢??
認唔認識Batman!?如果隻野套戲比例真係咁怪,套衫咁膠,人地老闆都咁忠於原著出隻野出嚟,都要玩家接受先得架!仲有我睇Batman都好多次,未有印象Batman同企鵝嘅身材係差唔多囉,sorry!
玩玩具係好簡單嘅事,個人感覺亦係好主觀,唔需要搬啲理論出嚟就以為自己個套係啱嘅!呢個topic我唔會再回覆了:64:
呢位兄台,我無微博,點知人地老闆講乜!?我只係表達我作為一個普通玩家對一件玩具嘅感覺,你夾 ...
童虎 發表於 29-7-2012 08:21 AM

童虎兄~你同一個爆劇情爆到被人delete曬d言論ge人認真,會輸ga^^ lost your time :)
回復 21# kiwi_6255

同意!其實HT個隻係過度美化左。講準確EB個隻我個人認為準確啲。
回復 29# iamsamuel28

正常,戲內套衫係一件高科技產物,頭套係佢同管家鬼鼠自家製,所以頭同身兩隻料唔同係準確的,TDK版得到了Fox全力支持,所以套裝一致化了
睇過EB件實物,整體感覺比較膠,吸引唔到小弟把它帶回家。純屬個人意見 :42:
呢位兄台,我無微博,點知人地老闆講乜!?我只係表達我作為一個普通玩家對一件玩具嘅感覺,你夾 ...
童虎 發表於 29-7-2012 08:21 AM

個位人兄中意固意劇透/搵交嗌 OR 比人插........
唔好回佢就最好..
everyone says感覺比較膠??? but the begins suit is suppose to look like this right??
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復 13# dogjumpjump

I agree, pre production sample is always better than mass production.I will wait for comments and to review the actual products face to face to decide whether to pay my cash or not
回復 35# getterB

:71:
回復 35# getterB

劇透,道德問題,直接影響人格,講哂。