Toysdaily 玩具日報

查看: 11243|回復: 37

[分享討論] Y拍靈異事件

同一個買家,連續三次,從同一個賣家手上拍下同樣的RD OOO,好靈異啊∼:44:
看來RD OOO真係好好玩∼∼

好心托價都開多幾個account啦,用三次都用同一個account托,仲要托到無人追,好肉酸囉∼
唔想蝕賣就唔好玩一蚊起bid囉,浪費人家時間等你完bid睇你托價∼
我就永遠都唔bid佢任何野架啦,費事浪費時間,一陣等得黎,其他人啲貨賣晒,臨尾又俾佢托到貴過人地∼

http://postimage.org/image/o4sfz3ncr/
http://postimage.org/image/d6h6gwyrf/
http://postimage.org/image/3n7hngb97/
想問, 是否交收價太底, 自己拍番來, 再話賣家走老??????
回復 2# 馬仔

正常賣家都唔會俾人走佬一次,之後再拍佢第二次再走佬,再拍佢第三次啦∼
如果佢無SET最底價, 但個價有太底, 只可以叫"影分身"拍番來, 又幾多個分身, 可以重拍幾多次.

回復  馬仔

正常賣家都唔會俾人走佬一次,之後再拍佢第二次再走佬,再拍佢第三次啦∼
鴨仔 發表於 25-7-2012 02:08 PM
:50:Y拍D野好多時都係咁, 賣家搵人推到個價鬼咁高

好似GUNDAM FIX咁, 成日BID野D USER都係同一個
多種影分身術係好多賤格賣家既基本功之一黎既姐:36:
見怪不怪:38:
係Y拍買開野都知有幾個賣家用影分身
Then what's the point of bidding in yahoo? at the end we just big at high price!
好明顯佢唔想賤賣..但又要set 起bid. 上得yahoo 都為左執平野, 好心佢set 底價la...
Y 拍好多賣家都有分身 accounts, 有時重有同行互相幫忙推高個價.
Y拍常見case,又吳想平賣但又一元任bid
呢個係老生常談.......一見到係老手賣家既99起bid, 可以唔理
我都遇過呢 d 情況, 我出左我o既底價, 最後有人o岩o岩過左我, 我就bid唔到, 點知個拍賣一完, 個賣家即刻, 係即刻!!!! 同我講話有多一隻, 可以用我出個價嚟買, 不過我都唔會覆, 明眼一眼就知咩事....
總好過標到但賣家失蹤
回復 1# 鴨仔

thx for info.!!!!! won't bid any from this mentioned a/c !!!!!