Toysdaily 玩具日報

[鐵道] 常威的火車世界

正爆!感動!睇完真係開心!
呂品器 發表於 27-7-2012 11:04 AM

呂兄,言重啦!:64:

btw,點解會感動呢?:p
太精彩la...好詳細既帖....老實..常總......我覺得有了毒素在腦內了,....我好怕一開line我一發不可收拾 ...
leo0519 發表於 27-7-2012 01:17 PM

連leo你都黎埋呀?搞到我好似嫁女咁高興!:64:

中毒黎講呢.........黎講呢..........其實d毒一早潛藏響你內心深處,你只係借d椅姐!:36:

賴我啦.....冇問題架!......買左之後就賴哂我啦!我幫你同你老婆擋!:*

再繼!~~~~~~:43:

昨晚新砌layout!之前因為爭地面電車路軌,上星期買左到昨晚至得閒搞!搞完哂卒之0岩心水!:51:

下一部就係畫紙樣、用form board cut地板、然後加鐵線,愛黎比Tomytec巴士士行!之後就間馬路線、加人仔、加街燈(LED)、repaint大廈!
咁就功德完滿啦!:$

Size:320mm(闊) x 1400mm(長)

未完,待續!:64:
有冇咁巴閉呀?
常威 發表於 27-7-2012 12:25 AM

真豬都無咁真:67: ........................
咁正嘅野一定要入來支持:71:
我有預感常總你呢個post 會係第一個係會員收藏區被精既 post :p

到時真係前冇古人後冇來者 ar :$
十卜常兄! 好帖! :77::71:
常威的N-Scale世界,直頭好似喺度睇緊BBC紀錄片咁...詳細有心之作...比個good先:71:
好勁好正呀!!不過真係要有返咁大個地方先做得到呢
咁正嘅野一定要入來支持
verywai 發表於 27-7-2012 05:54 PM

十卜常兄! 好帖!
BlackAce 發表於 28-7-2012 05:19 PM

多謝支持!多謝多謝!:64:
常威的N-Scale世界,直頭好似喺度睇緊BBC紀錄片咁...詳細有心之作...比個good先
ekim11 發表於 28-7-2012 08:50 PM

既然你形容得咁誇張,唔爭在講埋BBC係同Discovery Channel聯手播放嘞!:67:
好勁好正呀!!不過真係要有返咁大個地方先做得到呢
simson464 發表於 29-7-2012 08:39 PM

又唔一定既!大有大玩、細有細玩!一張A3紙size都得架!:78:

我的收藏!:shy:

依照買入時間表列出!:67:

雖然小,不過我都要自我做個記錄!大家如果鍾意,都可以將你既火車響我呢個post開心share!:)

產品編號:Kato 14-801-8
產品名稱:Unitram Portram 富山鐵路 TLR-0605
價錢:$960
售賣地點:權記
Remarks:車頭白燈、車尾紅燈,當改變方向行駛,會自動掉轉車燈顏色。亦付有車廂燈。

產品編號:Tomix 9116
產品名稱:J.R. Electric Locomotive Type ED79車頭
價錢:$585
Remarks:車頭可著燈,車頂兩個集電弓為金屬部件,可獨立拉起!附有車身名牌,需自行安裝。可行Tomix Mini Track。

產品編號:Kato 10-561
產品名稱:Oriental Express 88 東方快車 增結Set A (7輛車廂)
價錢:$13XX
Remarks:每卡已預留位置,可另買LED燈安裝!手功真係精美!

產品編號:Kato 10-562
產品名稱:Oriental Express 88 東方快車 增結Set B (6輛車廂)
價錢:$12XX

產品編號:Kato 10-833
產品名稱:EF510 Cassiopeia「仙后座」+ E26系 車廂3卡
價錢:$1404
Remarks:車廂卡已預留位置,可另買LED燈安裝!而動力卡乃新設計,可防高速出軌!

車頭內藏磁石,安裝車頭章非常方便!:71:

產品編號:Tomix 91073
產品名稱:Doctor Yellow 試行子彈火車 Starter Set (連路軌、火牛套裝)
價錢:$1200
Remarks:頭尾燈可著,集電弓為膠製品,可拉起!行車速度非常快。

產品編號:Tomix 92240
產品名稱:J.R Express "Twilight Express" EF81 + 25系500形 + 24系 豪華車廂set
價錢:$799
Remarks:頭燈可著,集電弓為金屬製品,可拉起!

沒有磁石,只有保貼!真的很不爽!:67:

產品編號:Tomix 92241
產品名稱:J.R. Sleeping Cars Series 24 Series Type 25  (24系25形特急寢台客車 增結A) 5輛車廂
價錢:$799
Remarks:尾卡尾燈可著,車廂已有原裝位可加車廂燈

未完,待續!:64:
停一停,諗一諗,安全得多.....:67:
N-Scale世界......慎入至得:58:
常威兄你好, 想請教一下, 在權記買的那幾款產品價錢是特價或是什麼嗎?
因小弟也有到過權記一遊, 印象中價錢好像比你的高...!!:50: