Toysdaily 玩具日報

[鐵道] 常威的火車世界

583 流ing口水 :46:
583 流ing口水
pigpig2000 發表於 1-1-2013 10:32 PM

流口水就go go go啦!:)
回復 212# 常威

常威兄你隻冇貨好耐啦前世,
不過十分極之超級想屙打呢隻,
不過1件唔着數,要湊多幾件,
頂。。。。。。。 :$
Series 485-300 (Basic 6-Car Set)
回復  常威

常威兄你隻冇貨好耐啦前世,
不過十分極之超級想屙打呢隻,
不過1件唔着數,要湊 ...
pigpig2000 發表於 2-1-2013 12:38 AM

其實我唔識架!係cat姐介紹我至買咋!:(

回復 210# 常威

我果set 583系之前想咗好耐買KATO好定TOMIX好
結果買咗TOMIX:oh:
晚安呀常威兄 :64:
昨天盡頭一入!:$

今次直接同老婆講,呢盒係佢送比我既聖誕禮物,不過我代佢比左錢!所以老婆冇出聲!多謝老婆!:43:

食完飯即開盒,嘩~~~~真係好正!:shiny:

貨卡好春大架!:$櫃要cut貼紙同加尾反光板(紅色)

光脫脫既DD51,真係好似一隻熱狗!:(

加左欄杆既DD51!過程真係人間煉獄,又要上AA膠,d欄杆又圓,個鉗又夾唔實d欄杆,好L痛苦!

最後果四支水潑我放棄啦!幼到呢...最慘個車頂騎樓頂住個鉗,真係入唔到!:cool:

同場加映臭B百萬城HO~~~~~~~~:43:

後記:
- HO真係好精細、好重手、好鬼正!加欄杆時,我真係覺得佢好似變左形既合金魂既大武士!:$

- 當要砌路軌時,原先諗住擺上檯玩,點知砌到一半發覺唔對路,好似唔夠擺!之後放落地砌,一砌就砌左我大半個飯廳!頂吖,原來咁圈Q大個!
(我屋企太細啦!:unhappy:)

- 買果時原本考慮買EF510北斗星好定呢套DD51好!EF510就雙摩打,感覺好力d;而DD51雖然出左大半年、行單摩打,不過kelvin話可以自改8 pin chip,就可以DDR控制,所以我揀左DD51!

- 已經訂左DCC控,下年將會再有一輪新衝擊:)
午安,常威兄 :77:
個apps舊就舊d(Otaku Camera),不過都玩得好開心!一齊開心share先!:43:

漫畫化DD51 好爆呀!:66:
.............堅好玩架!:71:
晚安呀常威兄 :64:
早兩日同Herpa哥講開,話佢放d火車入櫃好齋,不如print一d背景紙一齊放會好睇d!之後昨天就print左幾張返屋企試,再執清左一格HotToy Ironman黎擺火車,感覺良好!

(iphone相頂住先!):(

呢幅雪影真係幾靚,我好鍾意!:$

富士山.......我真係冇諗過屋企會有富士山既相出現!:(

地方有限,CP迫埋左一邊,遲d砌哂d欄杆再開個影棚影靚佢!:78:

乳豬全體!呢個擺法,都幾有後現代風格!:shy:
回復 223# 常威

感覺超好 :handshake:
常威兄
晚安晚安 :77: