Toysdaily 玩具日報

[鐵道] 常威的火車世界

張長櫈如果多兩個一男一女既人仔就一絶
timothy276217 發表於 13-12-2012 10:03 PM

將會放,你唔駛慌!等睇野啦!:36:
昨日(13-12-12)11:00-19:00 在車場手作仔,起左個城!分別係起左條路面車路,同埋加左小量formboard!將會加埋走行巴士!:35:

似模似樣喎...:58:
一個字形容”掂”:handshake:
我都可以參加行走會嗎?
當然可以,好似樓主咁努力工作,一擲千金,就有咁正嘅火車情景叻!
一個字形容”掂”
我都可以參加行走會嗎?
omiya 發表於 16-12-2012 03:59 PM

OMIYA兄,你真係有興趣呀?:handshake:

等我問下d兄弟先!:43:
星期五,上左cat姐度諗住買盒街燈,點知買左套Tomix NEX連增結!:67:

原來諗住等套野跳樓先上網咇,點知...................臭B你個pokka!:sad:

其實都係鍾意既!星期六,冇野做,放左上layout度影相!依家真係好方便!:$

不過響個layout影相有d問題,就係因為我個layout放響張梳化後面,落唔到腳架!所以如果有乜鬆郁矇,請大家見諒,當睇唔到算啦!

影火車之餘,影下雜相大家應該唔介意架呵!:p

好!繼續火車車!~~~~~~~~~~~~~~~~~~:43:

朝早影到一半想玩著燈,點知幾條電源線擺左響車場,又要走一轉!:42:

圖中所見係買車當日,係我同臭B哥即場搞亞cat姐既!搞完即時爽哂!:51:

不過依家Tomix既燈好貴!但係既然要死,就徹底d!:*
又另外,d燈原本係白色LED燈,圖中所見可能係小弟用左2500k色溫黎影,原意係想避開家中黃燈,點知避到黃燈但係白燈變左藍色!shxt!:67:

之後又拎左塊藍色filter鏡,睇下有冇幫助,不過一試就知道應該幫唔到手!:38:

將filter拉開小小,都有小小憂鬱既感覺既!.....................悲傷的車站!:67: 不過d燈都仲係藍!塊filter可以收埋!

layout所限,開動不能!唯有定點pan鏡扮郁以解開車之苦!:(

:angry: 跟住嬲嬲地熄哂屋企燈!又估唔到個feel幾好喎!:@

bur到暈既感覺!:(

我的layout全相!:35:

多謝收睇!:64:
認真問,你幾時出書?

哩幅,好有Thunderbird feel,似爆炸之前嘅氣氛!
:71:Very good photos and very nice NEX
哩幅,好有Thunderbird feel,似爆炸之前嘅氣氛!
Panzer 發表於 17-12-2012 02:25 PM

係呀!真係幾似架!:78:

呢幅仲似呀!係咪咁講呀......金正魚!:51:

Very good photos and very nice NEX
Herpa500 發表於 17-12-2012 02:49 PM

多謝扒哥!:64:
常總你個車站真係好正好方便, 一買左新車就可以即影 :handshake:

希望性旦假我都有時間 update 下我個收藏 post la :no:
常總你個車站真係好正好方便, 一買左新車就可以即影

希望性旦假我都有時間 update 下我個收 ...
bbf1125 發表於 17-12-2012 05:58 PM

你都買盒新白河車站,改改個layout囉!
係呀!真係幾似架!

呢幅仲似呀!係咪咁講呀......金正魚!
常威 發表於 17-12-2012 05:32 PM

我都係咁話,如果佢身家比百分一我就和味:66: