Toysdaily 玩具日報

查看: 3527|回復: 14

[個人收藏] Figma 028 : 屍 姫 星村真姫那

今次分享GE 係Figma 028 : 星村真姫那, 出自作品: 屍 姫

起初我冇睇過上述作品(雖然依家都冇), 但當初一出作品圖, 就因為佢GE夏季水手服同手槍ATTRACT,
結果一出就去左帶佢番屋企, 當時手緊, 所以冇帶埋同期出GE 涼宮 夏服VER 番尼,
到依家我都覺得好遺憾

因為冇睇過動畫, 所以角色形象唔係太清楚,
上WIKI SEARCH,  屍 姫係一套陰暗GE作品, 故今次用番黑色BACKGROUND, 光與暗做強烈對比, 希望做番個效果出黎

三視圖

CLOSE UP

ACTION POSE

詳細分享在我BLOG :64:

THANKS FOR WATCHING:64:
good !                        :71:
這個figma件校服很不錯!腳又夠長!!
好貴呢~而家都搵唔到黎買:56:
同樓主有少少唔同....
我都係買之前無睇過屍姬...不過買後就追番漫畫來睇~
good !
bibilittle 發表於 16-7-2012 11:32 PM

THANKS SUPPORT :64:
這個figma件校服很不錯!腳又夠長!!
gazza1211 發表於 16-7-2012 11:34 PM

E個係FIGMA 第3個夏季水手服角色 (之前有鏡音鈴, 小燦) , 但出左咁多之中, 我都係最LIKE E個呢 , 身形修長 , BODY正~
    不過美中不足GE係我覺得條NECK 有D長:79:
好貴呢~而家都搵唔到黎買
kit800407 發表於 17-7-2012 09:49 AM

當時我一出就買 , 記得二魚多少少
    頑X 好似有現貨 , 好似六魚:47:
同樓主有少少唔同....
我都係買之前無睇過屍姬...不過買後就追番漫畫來睇~
Kamineko 發表於 17-7-2012 11:16 AM

漫畫好睇嗎? 其實真姫那係唔係出自屍姫 玄?:?
漫畫好睇嗎? 其實真姫那係唔係出自屍姫 玄?
Xenon 發表於 17-7-2012 02:53 PM

屍姬玄無記錯係TV版第2季(好似係)
因為漫畫仲連載緊, TV版得廿幾話...所以我相信會改左好多野(TV版我無睇)

其實套野唔算差....不過好精彩又唔算....
睇你鍾唔鍾意佢D人設同殺必死場面lor~~~:58:
嘩,完全係戰鬥格
頭幾張已經係撩打:71:
頭像被屏蔽
屍姬玄無記錯係TV版第2季(好似係)
因為漫畫仲連載緊, TV版得廿幾話...所以我相信會改左好多野(TV版我無 ...
Kamineko 發表於 17-7-2012 04:40 PM

THANKS INFO:64:
    人設我幾鍾意, 不過E套漫畫都有殺必死場面??:?
嘩,完全係戰鬥格
頭幾張已經係撩打
mf_c2000 發表於 17-7-2012 05:05 PM

係呢 , 因為FIGMA 本身冇送微笑表情 , 所以所有ACTION POSE 點擺都好戰鬥格 NE:!
無喪屍妝看來就只是
水手服與機關槍
0944 發表於 17-7-2012 06:17 PM

FIGMA 本身好似冇出過一D有血GE 特效件 , 如有就可擺更多POSE