Toysdaily 玩具日報

查看: 6431|回復: 16

[玩具報告] [SHF]水手服女騎士-撫子

作為SHF拉打系第二商品(夏海沒商品化...明明也是拉打..),,有看過劇場版都知道與其說女性的身份罕有,不如說本體外星生物拉打更罕有...
外星生命體拉打應該是第一人(而且好萌)

沒看錯,就只有這些....少得可憐的部件:左手X2 右手X1 火箭用手臂X1 火箭X1 左右合十手X1...

跟專用座台(訂的時候不知有,算是個驚喜吧,一樣是魂限的SUPER TATOBA就沒有了...)

跟原作一樣腰帶是很鬆的,可以很歪,QC來說是OK的,只是腰帶 ROCKET SWITCH上得很差,順帶一提不像FOURZE可以換SWITCH的

背面同樣OK,不過小心腳掌上那件小甲比較易甩

右手比較鬆很易就可以拔出來換件(沒有SHF FOURZE,聽說比較緊),高跟鞋的騎士有多少?不過關節...灰膠...

小劇場
撫子:FOURZE...我想座電單車
FOURZE:AH....我都好想....不過我個P牌唔可以載人...我真係好想架....

撫子:曙光女神之XX!!!!
FOURZE:點解你會識呢招架!!!!!!

撫子:咁我咪可以座電單車囉,呵呵

撫子:大家BYEBYE
FOURZE:(我攝)BYEBYE
不錯:78:....................
d件真係好少喎:oh:
不過隻色同線條都唔錯呀:)
條紅蘿蔔好似淺色左咁既..睇左套電影..個女仔係幾靚靚,但隻rider造型就唔敢講了:43:
我都係Like佢未變身前多D...:35:
我都係Like佢未變身前多D...
mokfung1985 發表於 29-6-2012 11:09 AM

絕對同意!! :35:

女朋友...來了~~~~~~~~~
絕對同意!!+1:^
您的帖子長度不符合要求。
Bandai可否考慮出右邊那位? 像真度達九成以上的話, 就算係魂限6魚我都買硬! :$

唔知有幾多CHING買左左邊那位, 然後重妄想右邊那位呢...:^
頭像被屏蔽
Bandai可否考慮出右邊那位? 像真度達九成以上的話, 就算係魂限6魚我都買硬!

唔知有幾多CHING買左 ...
jono_grace 發表於 29-6-2012 02:43 PM

我出十六魚:34:
回復 8# jono_grace

:57:話唔定PBM會滿足你啊師兄
假面劇常是非本人而由替身演變身後的騎士
0944 發表於 29-6-2012 05:14 PM

最少是個女的....有寫皮套演員是誰
條紅蘿蔔好似淺色左咁既..睇左套電影..個女仔係幾靚靚,但隻rider造型就唔敢講了
老文 發表於 29-6-2012 09:45 AM

呢隻真係無訂錯,隻super tatoba有平過訂,呢隻無,平均比訂最少貴5草~
仲未收到call喎.....:67:
假面劇常是非本人而由替身演變身後的騎士
0944 發表於 29-6-2012 05:14 PM

替身大嬸都唔係好差啫……i144.photobucket.com/albums/r193/vjump_2006/Magazine%2012-2011/2ho041_.jpg
i144.photobucket.com/albums/r193/vjump_2006/Magazine%2012-2011/2ho040_.jpg