Toysdaily 玩具日報

Hot Toys ironman mark vii討論(新加左相)

仲有~~我唔要燈~我要一個可以90度既手掌~
我睇倒是「墜lin (胸」呢! 再加不舉兼粉紅底,呢隻係首隻可pas Iornman!:42:
小弟只會入呢隻im,只望集齊一set聯盟!ht做好啲唔該!
點解呢隻版個胸甲上部少左D銀色既!? 最終版唔會係咁呀!!!
好心HOTTOYS 動漫節個陣放SIMPLE唔好放得咁肉酸!! 正面放好個頭同整直條腰呀!!!
咁樣放個SIMPLE想趕客咩:*

HT Ironman系列通病,肩甲太低...好似成日將對手"dur"落嚟...
肩炮亦如大大既意見一樣,太厚太高喇....條頸要被逼做長做幼嚟遷就...斬腳趾避"沙蟲"...
唔該俾少少思維諗下點設計可以還原番CG版咁有型喇!
再者,胸甲明顯太凸,太誇張之餘亦無咗美感...橫睇掂睇都唔覺電影版有如此突出過...
胸甲太低,心口盞燈亦明顯跌咗落心口對落個位.....氣門少咗塊紅甲遮住....
同埋Mark VII對眼好似明顯大咗好多....
如果真係有心根據電影比例,匿隻Mark VII一定要橫過、高過Captain...咁樣就唔會令到個頭睇落太大,咁如果齋比較Mark VII頭盔同其他HT figure頭雕都唔會覺得太細而失真..
有買開之前d Ironman既大大應該明我講乜...我就拎War Machine頭盔同其他頭雕比較,個War Machine頭盔根本就細到冇可能fit得落一個1/6頭...
個膊頭低到:(真係幾難頂:(
回復 42# niknay

睇相完全係水桶身形
回復 43# adqaad

mark viii個外形幾靚
係d色突然間大轉變
未接受到姐
回復 46# hoho10120998

其實唔洗90度都得
我自己都唔可以攤大手掌同時手腕彎到90度
但都唔好不舉成咁呀
回復 50# Maxson

英雄所見略同
頭像被屏蔽
真係唔得 呢隻 MKVII ...要有display 出先敢訂。:38:
好似又係膠底底 :Q?!?!
SoldierStoryttp://www.toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=6335402&ptid=187203]58#[/url] llleolive

好大機會係
回復 56# ckitckit

睇落又唔多似喎