Toysdaily 玩具日報

查看: 16016|回復: 42

[玩具報告] 【I still believe in heroes. 】The Avengers — Nick Fury

40年代,美國隊長於飛機上與紅骷髏決戰,結果飛機撞向冰獄,令他昏睡了70年後才甦醒,醒後發現竟身處2012年的神盾局。邪惡勢力也在此時悄悄集結,力量龐大到極為驚人的地步,已非單一超級英雄就能解決。為了保護地球的安危,神盾局局長盡心力將來自各方的超級英雄聚集一堂,其中包括美國隊長鐵甲奇俠雷神奇俠變形俠醫鷹眼黑寡婦等人,「復仇者聯盟」也就因此組成,而各自擁有強大神力或武器的超級英雄們必須容忍彼此且同心協力來阻止力量驚人的邪惡大軍。

一個神秘既獨眼黑人,穿梭於不同英雄電影之中。
非法禁錮TONY,禁室培育Steve之餘重想收埋雷神之鎚.....
“好事”(!?)做盡之後地球有難由佢吹雞帶領一眾奇人異仕成為【復仇者聯盟】保護地球!!
作為第一彈既神盾局局長Nick Fury終於來了!!

森姆·L·積遜尼克·福瑞
Nick Fury
神盾局「S.H.I.E.L.D.」局長

國土戰略防禦攻擊與後勤保障局(Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division)由於SHIELD英文意為盾,中文又稱神盾局天盾局

全配件一覽

由於NICK是局長,最鍾意坐在飛天戰艦內發號司令,所以佢不是太多表現身手的機會,武器不算多呢∼
火戰炮,手槍,耳機,對講機,手錶及最重要既【喼∼神】及宇宙魔方!

森姆·L·積遜英語Samuel L. Jackson,1948年12月21日-),知名美國黑人演員及監製。最廣為人知的作品有《侏羅紀公園》、《危險人物》和《星球大戰前傳I》、《II》及《III》,近作則有《鐵甲奇俠2》等。

事業初期演出的多是道友及反派,1990年代得以轉形,開始演出一些正派角色,現時演出的多是很強勢的二線角色。曾於1991年憑《色慾森林》(Jungle Fever)在康城電影節獲一個為他特設的最佳男配角獎,也曾在1995年憑《危險人物》贏得BAFTA最佳男配角獎和獲提名奧斯卡最佳男主角獎金球獎,亦曾於1998年憑《危險關係》(Jackie Brown)在柏林電影節贏得銀熊獎最佳男主角。
今次Nick真係出得好,只要睇件褸就知道,質地薄,內藏鐵線之外衫領重要咁貼身!RED SKULL係咁就好了.....

局長迷人的背面,好MAN呀∼

面相有神,但比真人美化了!

大褸CUTTING不錯,細位做足,好好睇∼

軍靴居然擁有一定可動性!!比RED SKULL進步得多了!!

來拍攝不同的角度

I still believe in heroes.

揸槍擺下POSE!!

局長即係局長,都唔洗點落場.....成套戲都係得幾幕開過火∼最終大戰時重食住花生睇好戲.....

打後燈效果不錯,幾好FEEL∼

只在開場幾分鐘出現過既【喼∼神】

都係只有一幕既對講機

影下名場面吧∼

幻想中激戰既局長,幾英∼

爆住射!!

射!!

射死你!!

【喼∼神】及宇宙魔方!

【喼∼神】可著燈,令宇宙魔方發光!好設計!!

局長另一代表作是用火箭炮射飛機!!

想起機?問過我未?

準備∼

單眼瞄準會唔會準D?

擊落!!局長好野∼

報告完畢,多謝收睇∼
個人好鍾意呢隻NICK呢∼
不過大家玩時小心唔見耳機,實在太細啦∼(我唔見咗....嗚):help:
Nice photos and report. 第一個讚!:35:
頭像被屏蔽
超正:71:.bxdfgh
:71:.........................
正丫~~~:61:

不過近期出得太多~吃不消:55:
大大D相好毒:shiny:
:71:
名場面果幾張好正
打燈又match
不過影黑人膚色係咪難D?
今次同上次Roland見好多大大嘅相膚色影出嚟都係偏黃
D相又正又靚~好想快D玩!
局長另一代表作是用火箭炮射飛機!!

但打得一架,打唔到到2架 :he:
頭像被屏蔽
:71:very nice picture, 我個隻唔知幾時打來叫我
Awesome, thx for sharing:71:
好圖,呢隻有少少想後追,見到靚價應該會入返隻
正啊!不過甘多人排隊,點拎
回復 13# ckc882000

:he:
正啊!不過甘多人排隊,點拎
ckc882000 發表於 12-7-2012 05:02 PM

係囉!我又想快啲玩,但又咁鬼多人。唉...