Toysdaily 玩具日報

查看: 4033|回復: 15

[詢問] 高達POSE問題,需要咁多位既意見

小弟近日想入隻RG JUSTICE

但係E幾日拎隻突擊出黎玩
發覺高達原來一定要飛要擺到好既POSE
企係到既POSE,呆企係型D之外,無了

由於小弟屋企供我放擺玩物既地方不多~ ~
無地方比我放隻用架放係到既高達
請問咁多位大哥,我買唔買RG JUSTICE好呢?
我好需要咁多位既意見丫
入個支架先~將部高達打斜囉~
我新手唔識,入個支架,個支架洗唔洗特別買架?
無地方, 就算啦
真係好鐘意的話, 無地方都會照買
不妨諗o下買個大膠盒, 最後排用支架撐起. 前排就企.
1/144, 我諗擺到 6,7 隻. 我呢個  32 x 32 x 25 cm.  :)

回復 5# goahead
咿?你個肥叉燒我喺FG睇過~好正啊~嗰個高手原來係你~
喜歡便買~ 那怕沒位放~
得閒無野做先拎出黎玩下`
一樂~
買~
my opinion, just display several months, than give to friend or throw it...:68:
If you really want it you will find room for it.
回復 6# HKGB497

哈, 咁都比你睇到~~~  :)
等閒拎出黎擺下pose影下相就ok啦
如果鐘意,同埋唔係咁多玩具既話, 買都無仿.
起麻冇MG 既阻位先.
唔係話無位都咁,不過我屋企比我放模型既係一格格,姐係1隻SHF既高度
根本無空間可以放到一隻飛起既高達
SAD

(劣影唔好笑)其實有個台會好好多, 如果買返細台都唔會佔好多位
不過得SHF高度位就真係難攪D:cool:
要煩惱無空間, 就唔好買
真係鐘意的話, 就買返黎, 唔好煩惱有無空間

最實際, 買間大d 既屋先囉:67: