Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [回憶]2002年超像革命..鐵拳浪子盒旦(將生命燃燒至灰白)

回復 42# yabuki_joe

震撼人心!!:$

呢套野, 當年12點幾做, 我當時都有睇.

講佢為左打拳, 抽血, 飲小D水, 焗桑拿, 都為左一場拳賽.

真係好好睇!!

回復 47# 馬仔

我果時係用錄影機錄抵來番睇...通常都番睇2次.好記得好記得佢每次會播2集..咁我會預1個多小時錄影,誰不知..佢最後果集係一次過播晒3集,結果我當然睇唔到大結局.,果個心情真係灰到呢..最後要等佢重播第2次先錄得番..真係^%$^%*&^(!@$#$%...:70:
盒蛋雖正,但也要加上樓主講解同全神的相片,無睇也感覺得出。熱血。
回復 45# 老文

文大:

呢隻part 2特別版,想當年爆3盒都無,數年後以1k入手

呢堆part 2 其余特別色(某3隻後會場限定)

呢套蛋好有整得好有heart啊,無論表情,神態,動作都一流啊,雖然自己沒睇過呢套動畫,但是都感覺到好熱血啊!真系唔錯的盒蛋啊,有時間睇翻tvb版先得,多謝大大精彩分享啊
回復 49# didadi148
回復 51# bond123

多謝各大大都支持小弟的帖, 的確套旦出左已經係好耐既事.初出時都好想有同好同佢地玩"互動"出post.而我都係近排先找到2手補入..立時想把多年前的概念post出來,說說感受..:77:
回復 50# yabuki_joe

大大果隻1k真係好靚漸變好有feel.另圖2第一隻包手版又係好少見(因為黑色座),我只見過藍火版(用來同卡洛斯互動就最正)..又係好精彩...講真我成日話自己係fans,但我其實都未齊人..仲欠part1原色阿丈半身同力石半身(非出拳版)...仲有如果有埋part2灰版燃燒阿丈..咁先可以叫基本齊  不過我會等的:34:
又話說,想當年出完兩part後,傳到行出超像可動(記得有張宣傳圖有埋丈哥個黑影)。點知......殺出另一個Jo.....Jo,就胎死腹中!

其實part1我都未齊人,欠隻銅色特別版,仲有傳聞金字背力石!還有,嗰幾隻銀色超罕抽獎版(怨念)!
回復 54# yabuki_joe

好多特別版我都覺得出得太多好討厭..係唯獨是"超像革命"阿丈入面d特別版我係覺得算好表現到戲中神緒..(除了金屬色版):43:
小小分享, 支持阿丈

回復 56# tongnc2002

真係好...又有大大拎出心頭愛分享..好有趣有簽名的.那是什麼來頭呀?:77:
沒有研究啊.....是作者吧.....只是印上去的, 並非真簽名.

10多年前去日本旅行買下的, 好像一套有四件, 印象中另外就是卡洛斯同荷西.  

如果有師兄知道典故的就請解說一下吧, 我也想知呢.
回復 58# tongnc2002

另外兩隻為該兩隻嘅銅色版本

總算是儲齊了一套原色版了:43: