Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [回憶]2002年超像革命..鐵拳浪子盒旦(將生命燃燒至灰白)

回復 29# cliffordchan107

好多時寫post都因為文字表達得唔好而覺得好"不足"..用來用去幾個形容詞..都怪小弟材梳學淺:35:..另我覺得套旦要睇過套戲先好買..有埋團火去做一樣野..效果會更好.
回復  cliffordchan107

好多時寫post都因為文字表達得唔好而覺得好"不足"..用來用去幾個形容詞.. ...
老文 發表於 18-6-2012 11:07 AM

或者剛好相反, 大家見到你這個POST, 又買番這套盒蛋, 或者經你介紹當中故事人物性格, 令到大家從後再追這套動漫, 那就更加功德無量, HAHA. (我不少玩具都是買完覺得很喜歡再追動漫的)
你呢隻是何方神聖之物..可否介紹一吓啊?
老文 發表於 18-6-2012 09:27 AM

又講唔上係神聖之物。。。:(
佢應該係其中一件當年出產既大膠公仔,
不過哩隻就得6吋高,而手套、短褲同鞋係可以除出。

但係我買既時候條褲已經唔係原裝,係有心人再重新縫製。

實際出產年都要再check check。。。
另外其實仲有一隻更大隻既,
果隻就無野除得,而且個樣都幾樣衰,
我曾經見過兩次,都係無買到。。。
宜家都有少少唔捨得。。。

而近年最想買又買唔倒既,
應該係上年週年記念出既一個1/6泪橋figure。。。

回復 33# sundaydriver

謝大大資料提供,另相片呢隻完成品都好靚..好有feel..好喜愛戲入面果幾個成日跟住阿丈的小朋友(支持者),可以令到阿丈無咁寂寞..同埋"泪橋"呢個地方名...好到肉
    最好你地都多d騎劫呢道,等我又認識多d就更好:77:
回復  sundaydriver

謝大大資料提供,另相片呢隻完成品都好靚..好有feel..好喜愛戲入面果幾個成日 ...
老文 發表於 18-6-2012 02:53 PM

老文兄係咪已經睇左漫畫??!:65:
如果未,真係值得去重溫一次!!
現有既中文版好似係得台灣東立出既 “小拳王” !!
全套應該係16期,絕對值得珍藏!!
回復 35# sundaydriver

我有ova既vcd,但被cut到一忽忽:63:..而上半部既故事大部分都係睇書即大大所講既"小拳王"漫畫,下部就係睇無記播"疾風鐵拳霸"果時追睇過2次:64:感覺上tvb配音好睇dd
回復  sundaydriver

我有ova既vcd,但被cut到一忽忽..而上半部既故事大部分都係睇書即大大所講既"小 ...
老文 發表於 18-6-2012 03:28 PM

無記既配音確係超晒班!!:71:
當中幾個代表人物真係由細聽到大。。。

反而電視第一部我已經無乜印象。。。
如果想買番的話,
有間台灣online shop仲有得賣,
我之前都托朋友幫我訂左第二部,
但係一路都未睇。。。
:(

下面條link,睇下你有無興趣?
http://dvd.jsdvd.com/advanced_search_result.php?categories_id=&osCsid=ccb57b5abcfe846bf0ca13a9a1a1a77a&inc_subcat=1&keywords=%A4p%AE%B1%A4%FD&x=0&y=0
回復 37# sundaydriver

謝資料提供:77:..除了改左個古怪名(疾風鐵拳霸)外.我覺得TVB既配樂BGM都好出色..唔知係咪原裝都係咁..尤記得最後果幕..首歌都好似同日版都有分別:64:

丈哥post必十卜!

丈哥post必十卜!
yabuki_joe 發表於 18-6-2012 10:29 PM

WAH。。。。:shiny:
我想睇清楚ching d咁正既收藏呀!!!
另外分享下幾年前响某玩具舖display影倒既矢吹大膠。:love:
可惜最後無買到。。。

:35:

支持!
老文兄係咪已經睇左漫畫??!
如果未,真係值得去重溫一次!!
現有既中文版好似係得台灣東立出 ...
sundaydriver 發表於 18-6-2012 03:17 PM

玉皇朝有出過愛藏版!
回復 42# yabuki_joe

嘩.....好過引,...大大你D收藏好勁...好多連見都未見過..仲有超像的"特別版"..又係極級收藏:71:可以遂隻睇真D就好了:shiny: