Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 動 漫 節 展 商 改 售「 會 場 版 」 ?

回復 45# emilykls

哈哈 , 你真係好有EQ, 不過係負數果隻, 由一開始我插主辦單位你回答我果刻都知你底底地, 件事都唔關你事做咩出聲? 唔通你係炒家/主辦人?
我舉個例中銀一早用緊啦...又唔係我諗出黎....建議個方法大家唔洗挨炒貨...又有機會正價買, 又可以洗人去到會場睇野.....你就芝芝左...擺到明係搞屎棍啦

你果D 無拉拉回我留言...仲九唔搭八...而家又話唔玩自問自答...同埋我覺得你有小小精神分裂....自己讚自己......:42:
其實.....
人地要嘅係noise,你越亂越渴求越搞到上報上新聞佢收效越大,
諗個好方法有幾難?學你話齋抄就得啦,
問題係人地根本唔係要lee樣....
如果你係做生意....咁簡單的手段唔會唔明掛..?
打擊炒家?點解要咁做?
我出一件貨想收noise我都希望佢炒到上天啦,
唔係搞咁多野做咩?你估真係想賣公仔比真心玩家呀?

身為玩家我唔係認同佢,但想講件事其實易明到爆
尤其是如果你做過生意,試過搞展覽�promotion,
試過用各媒體宣傳,就自然會知千金難買一刻noise,
有好多公司係無聲無息地搞完宣傳都冇人記得的

其實嘈咩呀 ,

ht 根本o吾想 , 亦無諗過要打擊炒家

越多人排隊越好 , 最好由灣仔排到去銅鑼灣 , 有幾十人排到中暑上頭條 , 幾有氣勢有 face 呀

炒得越高越好 ,  你睇下而家 ht D 訂價 , 只只最少 千三四蚊 巳經係炒價
(以前雷神又頭盔又石座 , 又多個磁石假髮比你換 , 都係一千頭 , 而家咩都無得個正方形)

.
其實嘈咩呀 ,

越多人排隊越好 , 最好由灣仔排到去銅鑼灣 , 有 ...
toys991 發表於 14-6-2012 02:48 PM

so now I pick some to buy only even I'm VIP, just like Tron, Avatar, MGS........ all pass.... bcoz still feel expensive even having VIP discount.....
其實嘈咩呀 ,

越多人排隊越好 , 最好由灣仔排到去銅鑼灣 , 有 ...
toys991 發表於 14-6-2012 02:48 PM

只要有人留意既角色,套電影大熱,HT得鬼閒理你哋套figure多唔多配件,反正有一部分人會成套買落嚟(包括本人)。價錢當然可以提高,反正唔憂無人買!
廠商去打擊抄家等於打擊自己....你覺得佢會唔會做先???
hoho10120998 發表於 14-6-2012 01:19 PM

打唔打擊都賣得曬架啦,HT要威水姐
回復 50# 馬田丁

價格都係其次
e+ ht好似Davy Jones 咁
無左個heart
睇city hunter就知
Facebook 有動漫產品的第二幅拼圖
頭像被屏蔽
黑寡婦出圖了,我係fb睇到
大會話唔比出售限量品…參展商嚇鬼話下年唔會再參展…我就唔多信啦…黃玉朗呢條友話排隊係動漫特色,簡 ...
fannyabc128 發表於 13-6-2012 09:51 AM

呢條友點會理人死活~~~~佢又唔諗下之前有冇排隊黨呢回事
佢令我諗起早2-3年佢0係方向村同條女食飯,食完自己話冇錢0係身叫條女比住先,條女之後都係話冇,最後未又係打電話叫人黎比錢埋單,,把屎閉.....要抽煙又唔帶火機要問我借:*兩個人又食淨咁多野
入會場登記作抽籤形式就最好不過,VIP果D抽到未再送多少少野囉
無可能唔比人排隊個噃 {:2_120:} 阻街就封舖? 邊個比膽佢呀 {:2_111:}
我話連趕走晒班瞓街都未必得.
打唔打擊都賣得曬架啦,HT要威水姐
liverpool_chu 發表於 14-6-2012 03:48 PM

真係賣得晒而家就唔使一鋪都係MarkV 綠魔仔同隊長啦~我令願佢大貨出好D啦...
真係賣得晒而家就唔使一鋪都係MarkV 綠魔仔同隊長啦~我令願佢大貨出好D啦...
hoho10120998 發表於 14-6-2012 09:15 PM

this problem can be fixed by Full pay (like 3A) :p + limit 1 person can buy 1 only :he: