Toysdaily 玩具日報

合金模型車貼圖討論區(1:12, 1:18, 1:43, 1:64)pg.65 add 1/12 Enzo & F40

雖然我d相影得唔係咁好, 請t2_t2 樓主及各大大唔好見怪... :shy:
1/43 mobil 1 NSX 2002

唔好俾佢停,繼續 Post:)

Spark 出既 1:43 幽靈之子 Zonda

[quote]原文章由 mark6 於 26-3-2007 08:36 AM 發表
雖然我d相影得唔係咁好, 請t2_t2 樓主及各大大唔好見怪... :shy:

大家都係睇吓車仔,又唔係攝影比賽,總之志在分享:)
我也買了很多車...
不過最近入手一臺 go kart 失了不少血...  所以車暫時不能收太多
先來 post 我手上有的吧
都是好東西 (我自己覺得 :))

最愛的車手就是 SENNA 啦~  買了不少他的東西...  :shy:

這些是客廳展示櫃裡面的東西

這些車也是寶貝﹐除了最近的 288GTO 是 Bosica 跟最遠的 F430 Spider 是 MR 外﹐其他都是 BBR
所有 SENNA 的車﹐還有這些 FERRARI 都是一個香港朋友幫我作的﹐十分高強啊! :!

最近 1/18 好像都沒什麼好車...  價格也越來越貴.....  :o
不過看了二月的玩具展﹐今年好像又有很多好車~

最後來張最近買的大玩具 :shiny:

我會被車害死......  :sad:
原文章由 Gucci720 於 26-3-2007 09:43 PM 發表
我也買了很多車...
不過最近入手一臺 go kart 失了不少血...  所以車暫時不能收太多
先來 post 我手上有的吧
都是好東西 (我自己覺得 :))

最愛的車手就是 SENNA 啦~  買了不少他的東西...  :shy:
http://i ...

大大手上珍品都唔少:)  部 Martini Porsche 935 Turbo 同 部 SUNOCO Porsche 917/30 真後悔當時無買:sad:

Minichamps 就出部 1:12 Senna 既 Lotus 97T JPS:) 會唔會入呢?

玩車有益身心, go kart 無咁上下手力同腰力都玩唔到:DD

多口問句,大大來自何方:?

[ 本文章最後由 t2_t2 於 26-3-2007 10:38 PM 編輯 ]
原文章由 t2_t2 於 27-3-2007 10:12 AM 發表

大大手上珍品都唔少:)  部 Martini Porsche 935 Turbo 同 部 SUNOCO Porsche 917/30 真後悔當時無買:sad:

Minichamps 就出部 1:12 Senna 既 Lotus 97T JPS:) 會唔會入呢?

玩車有益身心, go kart 無咁上 ...

SUNOCO 的在灣仔應該還有吧~  Exoto 最棒的車之一 :shiny:
1/12 就不收了﹐實在沒地方放﹐老婆要殺人啦 :^

我是台灣的﹐不過在廣東已經住了六年嘍~  
這裡已經是我第二個家了 :)
繼續加相:)

1:12 Mclaren F1 3座位街車 by Minichamps

都係林寶...AA 1/18 Diablo GTR

雖然手工及細緻程度未到BBR 同CMC 等質素, 但賽車化設備都如滅火筒,slick 呔等都做交足功課, 相對價錢都合理.
Howheels Elite 1/18 288 GTO...

最明顯既失敗--頭冚一開...重有儀錶板就咁貼貼紙...:no:
價格同質素有少少唔係好夾(我個人覺得) 如果全線都可以有埋跳燈既功能咁就好好多喇...
[quote]原文章由 mark6 於 31-3-2007 03:05 PM 發表

最明顯既失敗--頭冚一開...重有儀錶板就咁貼貼紙...
價格同質素有少少唔係好夾(我個人覺得) 如果全線都可以有埋跳燈既功能咁就好好多喇...

我完全同意:) ,我自己就中意 Kyosho 出既車(法拉利)多D. 不過 Hotwheels 就出得多同快.
T2_T2兄,見你有玩Autoart 1:12, 有d問題想研究下,我自己都有玩1:18, 但只有7,8部, 近來想買部1:12 CLK-GTR滿足下自己心願, 唔知大大有冇聽過呢部車四條Tire有白化問題?呢個對於我黎講真係一個幾大既心理關口........:no:
原文章由 Gainax 於 1-4-2007 11:59 AM 發表
T2_T2兄,見你有玩Autoart 1:12, 有d問題想研究下,我自己都有玩1:18, 但只有7,8部, 近來想買部1:12 CLK-GTR滿足下自己心願, 唔知大大有冇聽過呢部車四條Tire有白化問題?呢個對於我黎講真係一個幾大既心理關口..... ...

雖然我冇呢部 CLK-GTR, 不過我老友就有部,佢新車一出果時就買,都好耐吓,乜事都冇:) 所以我覺得只係個別事件,你可以放心買:DD
今次 Post 吓 Exoto 既車 :)

1976 Porsche 934 RSR 1:18

雖然貴些少,但手工精細而產量唔多,佢連條軨果條用來入軑氧既咀都有做到,值得收藏:)

[ 本文章最後由 t2_t2 於 1-4-2007 09:33 PM 編輯 ]
小弟都來襯熱鬧先!

原文章由 t2_t2 於 2-4-2007 12:17 AM 發表

雖然我冇呢部 CLK-GTR, 不過我老友就有部,佢新車一出果時就買,都好耐嚇,乜事都冇:) 所以我覺得只係個別事件,你可以放心買:DD

我尋日去灣仔Autoart專門店問過,店員A話呢部車的確係有呢個問題,但唔係部部都一定有... 呢張相係我朋友係窩打老道一間賣合金車舖影的,車係屬於老細的,D白化好嚴重,但車殼是全新的,我search外國網頁都見過類似情況,不過如果你朋友的的那部OK的話,我都會願意博一博