Toysdaily 玩具日報

合金模型車貼圖討論區(1:12, 1:18, 1:43, 1:64)pg.65 add 1/12 Enzo & F40

原文章由 t2_t2 於 3-4-2007 08:32 PM 發表
原文章由 交通博物館 於 2-4-2007 11:56 AM 發表
大家好

http://i96. ...

:shiny:

香港仲有第三部2CV:@
你係邊影架:handshake:
原文章由 Gucci720 於 2-4-2007 10:54 PM 發表

你說的那台我有﹐但那是明燈的新款

我要的是跳燈的舊款﹐而且是塑膠模型

t2 兄﹐有圖有真相

這臺的產量似乎很少﹐比普通版的 NSX (紅色 ...

我真的不知道 Tamiya 出產過 Type R, 我只有Tamiya美版(銀色左軚)的 NSX:no:
看來我也要找找這一部 Type R:DD
原文章由 交通博物館 於 3-4-2007 08:37 AM 發表

:shiny:

香港仲有第三部2CV:@
你係邊影架:handshake:

香港D路我已經唔多熟,香港島我更加唔熟,我只係記得大坑道某油站:shy:
我冇幾多架有拉花既合金車, 因為唔係好識check 有冇缺陷, 呢部M5 係我第一部1/18有拉花既完成品合金模型(雖然此車有拉花既面積唔係好勁, 而且見Gucci720兄都有部, 證明呢部車既素質應該ok)...各位愛車之人可唔可指教買完成品模型車時有咩地方要留意或者有咩方法可以睇到部模型有冇缺陷呢, 因為我見D有拉花既車越0黎越Detail.

原文章由 mark6 於 3-4-2007 11:09 AM 發表
我冇幾多洵鬼曮Y好識check 有冇缺陷, 呢部M5 係我第一部1/18有拉花既完成品合金模型(雖然此車有拉花既面積唔係好勁, 而且見Gucci720兄都有部, 證明呢部車既素質應該ok)...各位愛車之人可唔可指教買完成品模型車時 ...

其實都冇乜特別方法 Check 車,都係睇吓D拉花有冇少一忽,左右平唔平衡,有冇氣泡.
原文章由 gt3ian 於 3-4-2007 12:06 PM 發表
t2 big, I want to see those in person!!:DD

我今個 weekend 都重有D緊要嘢攪:sad:,下星期我就 Free 啦:)
買咗架7仔喇:shiny:終於組成Project D:!得閑就過嚟參觀吓啦:DD
Pls Click

[ 本文章最後由 藤原拓海 於 4-4-2007 04:39 PM 編輯 ]
[quote]原文章由 藤原拓海 於 3-4-2007 07:23 PM 發表
買咗架7仔喇:shiny:終於組成Project D:!得閑就過嚟參觀吓啦:DD

真係唔錯,雖然唔識轉彎,但架車本身都幾多嘢玩.等我都揾返架先:)
[quote]原文章由 藤原拓海 於 3-4-2007 07:23 PM 發表
原文章由 mark6 於 4-4-2007 10:12 AM 發表
原文章由 藤原拓海 於 3-4-2007 07:23 PM 發表

唔好意思, 見到拓海d 車興奮到拍錯制, 我係想話, 我都睇中左部同比例純白飛
原文章由 mark6 於 4-4-2007 10:20 AM 發表
唔好意思, 見到拓海d 車興奮到拍錯制, 我係想話, 我都睇中左部同比例純白飛

...
原文章由 mark6 於 3-4-2007 10:20 PM 發表

Silvia?:?
原文章由 mark6 於 3-4-2007 11:09 PM 發表
我冇幾多洵鬼曮Y好識check 有冇缺陷, 呢部M5 係我第一部1/18有拉花既完成品合金模型(雖然此車有拉花既面積唔係好勁, 而且見Gucci720兄都有部, 證明呢部車既素質應該ok)...各位愛車之人可唔可指教買完成品模型車時 ...

Mark 兄:

不瞞你說﹐我買 1/18 的金屬車的時候都不特別挑﹐因為我們住亞洲這麼潮濕的地方﹐漆遲早會出問題...  尤其是 Kyosho 的
唯一的方法就是除濕機開 24 小時
萬一漆面爛到自己都無法接受的地步時.....  重噴就好啦~ :shiny:

看開點啦~  別那麼挑剔了﹐這些東西生不帶來死不帶去的﹐何必玩得那麼累﹐對吧? :)
wa.. D模型...
多d好似鋪頭咁
原文章由 t2_t2 於 4-4-2007 09:25 發表
原文章由 藤原拓海 於 3-4-2007 07:23 PM 發表

真係唔錯,雖然唔識轉彎,但架車本身都幾多嘢玩.等我都揾返架先:)

真係幾好玩架:DD
仲可以調校 camber 同車身高低