Toysdaily 玩具日報

合金模型車貼圖討論區(1:12, 1:18, 1:43, 1:64)pg.65 add 1/12 Enzo & F40

原文章由 lantalai 於 2-6-2007 01:11 PM 發表

無錯架audi a60係香港真係絕0左跡,莫非大大0個便有??

係呀,我今日行街重見到,係舊款A6,非大廠出,有藍色同銀色. 不過我唔sure我同你係唔係講緊同一架A6.等我搵返我果架先再Post上來睇睇:)
原文章由 t2_t2 於 4-6-2007 05:20 AM 發表

係呀,我今日行街重見到,係舊款A6,非大廠出,有藍色同銀色. 不過我唔sure我同你係唔係講緊同一架A6.等我搵返我果架先再Post上來睇睇:)

我bid果架係新款0既a6喎,係norev出品0既,因為未交收所以未有相住,我一拎到架車即刻post 相上0黎先:love:
你講果架舊款a6,香港呢便都有得賣,而且重相當平添:he:
原文章由 lantalai 於 3-6-2007 08:09 PM 發表

我bid果洵陞憧璁洸狴H未有相住,我一拎到架車即刻post 相上0黎先:love:
你講果架舊款a6,香港呢便都有得賣,而且重相當平添:he:

哦...原來係Norev果架. 我都等緊...... 因為我呢邊得一間車仔店入呢隻牌子既車,而佢就大約一季先入一次貨.所以好多網上或香港已出既車仔佢都未有:no:不過佢賣價平再加上相熟,所以我都係會等:shy:
講起NOREV 呢個brand 我個朋友見到有997 turbo 即刻幫我買左部...

因為未有時間玩, 所以得幾張pic, 係aa 一半既價錢, 但呢個牌子既車都係第一架... 唔知個定位係點, 重想問問有冇師兄有Hotwheels SuperElite 既1/18車呢, 可唔可以分講0下呢, 因為某日行過見到架599GTB SuperElite真係好掂, 唔知有冇關於呢個series 既資料或者website?
原文章由 mark6 於 4-6-2007 09:20 PM 發表
講起NOREV 呢個brand 我個朋友見到有997 turbo 即刻幫我買左部...

...

咁0岩我今日都買0左架peugeot 407 coupe,但未得閒影相住,遲0的補番...
呢個系列0既定位係...我都唔太sure...:shy:
我都有兩部廠盒Porsche. 第一部都係Norev出既911 Targa

第二部係Autoart 出既 GT3 RS (原來Autoart出咗 997 GT3 RS)

原文章由 t2_t2 於 7-6-2007 11:27 AM 發表
我都有兩部廠盒Porsche. 第一部都係Norev出既911 Targa...

我就係見過呢部rs 啦... 我同個店員傾過, 呢隻係廠既(因為係廠盒而唔係AA盒) 所以佢地冇得賣, 不過過多兩個月左右aa就會出, 不過係其他色, 價錢又會平d, 叫我可以等0下...唉等我重四周圍搵...t2兄介唔介意再post 多d 997-RS相止止咳先呢:handshake:...重有我發覺NOREV 部997-TURBO 個引擎艙做得唔係好細緻, 一開全部都係喉, 睇款應該係一塊膠過加番D 色就算:no:, 不過車身就幾好, 唔知你既TARGA 係唔係一樣呢:?
大大0的porsche車好靚呀:shiny: 

我都唔輸蝕,等我都貼下車啦:love:

第一架,peugeot 407 coupe by norev:^

老實講,架407coupe 車模造工唔太差,不過衰0左頭燈,整到好似有條黑色燈眉咁:blame:....其他部份都ok      0架,係個尾箱容量奇細:?,仲有車尾廠徽用蝕刻會好好多.....呢部車仲有部簡陋版,係welly出0既,同呢部分別只係無0左前門車窗同車尾廠徽用1:43常用0個種印上去0既方法做:o......

第二架,亦係norev 出0既 audi a6 0喇:shy:

呢架0既造工一流,同架407cope 差好遠,所有部份都造得好細緻好像真,不過價錢就貴407 coupe一倍,真係一分錢一分貨:$

特別加插合照數幅

雖然架車係好正,不過都有0的地方係可以再造好0的0既,0的銀油實在太粗喇:blame:,0係相中可以輕易見到0的銀油比起minichamps 0既a4係無咁幼滑同細緻,如果可以改善埋呢點架車就perfect喇:(
[quote]原文章由 lantalai 於 7-6-2007 02:00 PM 發表
雖然架車係好正,不過都有0的地方係可以再造好0的0既,0的銀油實在太粗喇,0係相中可以輕易見到0的銀油比起minichamps 0既a4係無咁幼滑同細緻,如果可以改善埋呢點架車就perfect喇

我發覺銀色油真係好"蝦"人噴,雖然Minichamps已經做得好好(Autoart都唔錯)不過我都中過招. 以前買過架銀色300SL,(無拉花既Minichamps我通常都唔Check既)就出事啦,D油係燈光下清楚見到一噠厚一噠薄,返去換發覺第二架都係一樣,開第三盒先無事.其他色末見過有問題.
至於其他廠如Maisto或一D不知名既廠,佢地D銀色就厚到飛起.
我反而覺得其他顏色0既油會更加厚,因為金屬色一般都好易上色:o,油0既厚度0係1:43呢個比例會好明顯:cool:....呢個亦係我鍾情銀色0既原因之一:shy:
幾日無上0黎0者,個post已經沉到去第六頁....:no:
唔緊要,等我推番上0黎啦,t2_t2兄要感謝我啦~~:DD

事緣我今日發現0左個好正0既網站,就0係度同大家分享啦,對比例金屬模型車有興趣0既大大一定要去睇下,0個位台灣大大0既珍藏我諗唔會少過t2_t2兄:shiny: 有好多我見都未見過,亦有好多我發夢都想要0既珍品....:love:

O My Car模型車收藏 {http://www.ino.idv.tw}
原文章由 lantalai 於 11-6-2007 10:43 AM 發表
幾日無上0黎0者,個post已經沉到去第六頁....:no:
唔緊要,等我推番上0黎啦,t2_t2兄要感謝我啦~~:DD

事緣我今日發現0左個好正0既網站,就0係度同大家分享啦,對比例金屬模型車有興趣0既大大一定要 ...

佢個大陸品牌區D車真係令我大開眼間, 因為加拿大冇人入呢D大陸車既關係,佢裏面D車我好多我都唔知有鐵車仔出過. :shiny:

非常感謝lantalai大大發現呢個網站:)
嘩!!好犀利呀∼您的模型貨倉嗎?
我而家只係蓄開]IXO 既1:43....

加多幾幅GT3RS先:)

加多2幅Minichamps 1/43既GT3RS

[quote]原文章由 YF-19 於 12-6-2007 02:56 AM 發表
嘩!!好犀利呀∼您的模型貨倉嗎?
我而家只係蓄開]IXO 既1:43....

大有大蓄,細有細蓄. IXO出既 1/43 法拉利都不錯,款色都幾多. 我都有諗過蓄,不過蓄開 Hotwheels 既 1/18,都係唔好再開多條 Line 住.