Toysdaily 玩具日報

合金模型車貼圖討論區(1:12, 1:18, 1:43, 1:64)pg.65 add 1/12 Enzo & F40

原文章由 藤原拓海 於 19-6-2007 12:17 AM 發表

好露天停車場feel喎:DD正呀

大大做咩用厠紙包住啲車嘅:?

有d到後鏡係膠製

所以用布包住

避免佢斷姐:shy:
原文章由 交通博物館 於 19-6-2007 00:29 發表

有d到後鏡係膠製

所以用布包住

避免佢斷姐:shy:

都不失為一個好辦法喎:shiny:掂呀
原文章由 mark6 於 18-6-2007 11:20 AM 發表
博物館兄對500既熱情隔住部電腦都可以感受到... 重有 lantalai 兄既房車軍團真係齊全... :handshake:
睇左咁多正既分享, 係時候要交0下功課!

...

早輪我都叫我朋友幫我買部 Civic 同 Corolla,真係唔可以睇小呢D國貨,好玩到連油箱蓋都可以開.:)
我又Post Fiat:)

1/43 Fiat Abarth

原文章由 lantalai 於 13-6-2007 12:31 AM 發表

首先出場0既有camry0既宿敵honda accord (美國叫inspire)by ebbro

美國也是叫honda accord 的
原文章由 t2_t2 於 19-6-2007 07:17 AM 發表
我又Post Fiat:)

http://i96.photobucket.com/albums/l174/t2_t2/Pic ...

大大你部1/43是什麼牌子,街好似冇出現過…:no:
is these three QC is good??

[ 本文章最後由 z1aaa 於 20-6-2007 08:39 PM 編輯 ]
原文章由 on98alan 於 20-6-2007 06:50 AM 發表

大大你部1/43是什麼牌子,街好似冇出現過…:no:

是意大利的 brumm 品牌:)

原文章由 t2_t2 於 21-6-2007 04:38 PM 發表

是意大利的 brumm 品牌:)

唔該哂t2_t2大大
原文章由 z1aaa 於 20-6-2007 08:37 AM 發表
is these three QC is good??

http://hk.image.auctions.yahoo.com/ ...

佢地全部都係大廠出品,都應該無問題既. 有一點要留意既就係一D舊既 Minichamps 車,佢既貼紙(車身拉花)可能會因為賣既地方潮隰而卷起,買果時要留意一下.
呢幾日放假無聊自己一個北上去廣州玩0左幾日,其中一日奉獻0左俾一德路,買0左唔少野:shy:

1:43 收獲

Porsche Cayman S by Schuco @$8x (無盒)

Toyota Altezza by Mtech M4 @$5x (有膠盒無紙盒),

Toyota MR2 by Ebbro @$1xx (有齊包裝)

1:18 收獲

Audi A4 by Minichamps @$3xx (廠版無盒)

Alfa Romeo Spider by Norev @ $1xx (無盒)

老實講,唔知"訂"真係幾難0係一德路有收獲,搵呢0的0野就咁無0左一日 :no:。
部Alfa Romeo Spider 附送軟篷一個,雖然無盒但係1:18齊件無乜刮花價錢仲平過1:43 :@,貪心0既我即時買0左兩部帶番屋企:DD

加多部非北上收獲的 Land Rover Range Rover by ERTL @ $2XX(二手無盒)

原文章由 mark6 於 18-6-2007 11:20 PM 發表
博物館兄對500既熱情隔住部電腦都可以感受到... 重有 lantalai 兄既房車軍團真係齊全... :handshake:
睇左咁多正既分享, 係時候要交0下功課!

...

本來我都想買番架國產凱美瑞,老闆俾我講價由$4XX 減到$3XX,但最終因為無銀色而無買到....:cool:
放假一影

唉! pic 入便d白點係跟車packing 既紙巾碎, 都係睇預覽先知, 唔好意思... (又要等下次有時間再影過:no:)
嘩lantalai 兄你既breva 好得喎, 係唔係已經出左喇, 見唔見有硬頂呀?!
原文章由 mark6 於 24-6-2007 10:37 AM 發表
放假一影

http://farm2.static.flickr.com/1352/600876154_49f12cae6 ...

我呢架係spider,硬頂0既先叫brera但未有,架spider 應該未出0既,出面未見到有。我呢兩架係無盒無包裝0既貨.....咁你明啦:o
我對brera 無乜幻想因為係出藍色,我覺得好似brera 同spider咁sell性感0既alfa 車一定要係紅色先好睇,如果brera出紅色我實買,但而家出藍色...:cool: