Toysdaily 玩具日報

查看: 9983|回復: 11

[玩具攝影] ∼晨早影德軍,結果比蚊針∼DID German Infantry 1914-1915

今朝見好陽光,走去外拍DID既WWI德國。
結果一路影一路比蚊圍,尤不停噴蚊怕水...
影外拍,都係冬天好.....
不過都係一個幾好既體驗∼
希望大家鍾意!!

German Infantry 1914-1915
Max Müller
ITEM NO: D11002
AVAILABLE ON: Late Mar. 2012
http://did.co/products/wwi/German/d11002/

今次WWI德軍玩具完成度非常高,最欣賞係終於可以輕易拆除裝備,過往DID的裝上身都玩半粒鐘,而家快好多!

軍褸左右腰有一個扣,可把腰帶定位,GOOD!

個人好鍾意今次既鋼盔,非常精美!!

頭雕亦不錯,有冇人知是誰?

背包有毛毯及毛毛,質感非常有趣,重有飯盒,劍,鐵鏟,水壺及腰包,比上次的英軍精簡一點∼

毛毛是比較少見的呀∼

可打開既鐵飯盒

水壺

劍,鐵鏟,水壺及腰包

DID的皮靴當然是皮啦∼

腰帶的扣非常精細

金屬與木材製的槍,準星及拉雞可動

鋼盔雕花非常華麗

開火!!

鋼盔有一個套可包上,非常“安全”

輕裝用下劍

付上另一軍帽

支持環保,齊種樹∼

背包

影咗咁耐,係時候抖下休息下啦∼

就係呢一刻,我已經比蚊針到變豬頭啦......
下次再見啦∼多謝收睇∼
:77::77::77:
好正嘅採光:71:
做功好正,頭雕也不錯,
唯一要彈係手腕做唔到瞄射動作,白費大大變豬頭嘅辛勞:no:
好絢的圖!完美的評測和演繹∼這么熱的天氣,辛苦啊∼∼
今朝見好陽光,走去外拍DID既WWI德國。
結果一路影一路比蚊圍,尤不停噴蚊怕水...
影外拍,都係冬天好... ...
Dick.Po 發表於 9-6-2012 01:16 PM

:71:美圖~
絕對認同 Dick大大,, 夏天外拍取境好正多變化 ,,代價係不停餵蚊...:72:
蚊怕水真係冇乜用,,一出汗就甩晒...
:30:
CHING  辛苦你鳥
影得好鬼靚 :71:
D 採光一流, 是唔是用左反光板?
好天影d相出黎好靚~~!

個人意見~
部份closeup圖片景深太淺...導致太多地方濛渣渣...睇唔到detail位..:63:

會唔會有污糟版分享..?
靚靚兵人post~~~~~~~~~~~~~~~
光圈全開貪佢唔會手震.....
的確如你所言化得太盡,下次開一半再試試,
污糟版未知有冇得玩,希望有啦∼
:34:

好天影d相出黎好靚~~!

個人意見~
部份closeup圖片景深太淺...導致太多地方濛渣渣...睇唔到detail位..:6 ...
MAX 發表於 9-6-2012 07:17 PM
啊Dick辛苦晒~
隻公仔人氣吾夠但你誠意搭夠!!Thanks
夏日樹林外拍真係好傷....:71:

咁辛苦一定要支持.

呢款頭雕好英, 想散入.:35:
影得好鬼靚
D 採光一流, 是唔是用左反光板?
ledmirage3100 發表於 9-6-2012 06:45 PM

有用鏡同補咗LED燈

拍攝現場

拍攝工具