Toysdaily 玩具日報

查看: 18822|回復: 28

[玩具報告] Evolution Toy Metal Action No. 1 歸零實驗者(迅雷特攻) Tester 1

昨日經過油麻地,不奇然就買了今年的自選生日禮物 - 迅雷特攻 Tester 1

不過首先同各位講聲唔好意思, 所有相片只是用手機拍攝,希望唔會傷眼...

先見盒面,四四正正

開盒內容 - 三機、三架、一地台、一說明書

Mark 1 - 機身全是膠,比較輕身(約 10cm 長)

Mark 2 - 機身是合金,翼是膠,比較重身(約 8cm 長)

Mark 3 - 機身是合金,翼是膠,比較重身(約 8cm 長)

三機合照

合體照(合體後約 15cm 長)

後感: 老實講,要彈的話,最不滿是Mark 3 合體後有點不對稱, 小問題有Mark3 機身翼上色不均及三機的飛機轆部份伸出有點困難。不過有彈有讚,Mark 2 + 3 重量真是好有質感,合體後造型亦不錯,整體上幾舊水,給本人的感覺已算交足功課有凸! Enjoy!!

謝謝觀看
師兄,是合金,不是鉄ma!!!
回復 2# stevenkwok

YES, u right :shy:
not bad. .... :71:
頭像被屏蔽
出全套基地就好了。
我最喜歡2號機。

樓主~~~標題可否改返原裝正名[歸零實驗者--- 1號機]呢???:shy:

因為實在頂唔順當年"麗的電視"譯名的[迅雷特攻] or "無線電視"譯名的[太空三虎將]囉...............................please!!!
:no:
勾起童年回憶, 我也曾經很喜歡, 還會在紙上畫這飛機:35:
請問今次呢隻係唔係都用磁石合體?
如果係的話,有冇佢出品啲機械人咁"露蛋"呢?
可以影機碌嘛?
因我在亞美亞美訂,但仲未出貨!

言身寸   言身寸
請問今次呢隻係唔係都用磁石合體?
如果係的話,有冇佢出品啲機械人咁"露蛋"呢?
可以影機碌嘛?
...
ClvinChn 發表於 27-1-2014 04:58 PM

Hello, 今次呢件係無磁石,用純入筍的方式合體,所以不會露蛋!
樓主~~~標題可否改返原裝正名[歸零實驗者--- 1號機]呢???

因為實在頂唔順當年"麗的電視"譯名的[迅雷 ...
G-man 發表於 27-1-2014 03:26 PM

標題已修改,謝謝師兄的資料!
正..呀
但想順便一問有無師兄記得一套卡通呀係一主角...放出三隻蛋
會係一隻猩猩...一隻有角O既狼同埋一隻係鳳凰呀
#12係咪宇宙泰山?
Hello, 今次呢件係無磁石,用純入筍的方式合體,所以不會露蛋!
toykid 發表於 27-1-2014 07:07 PM

謝謝解答!
今次唔用磁石!估佢唔到喎∼
回復 13# tmmk66

THXTXH
但我上網CHECK過但5係呀...佢仲有進化...進猩猩變左黑色GA....好核睇返呀