Toysdaily 玩具日報

查看: 10257|回復: 35

[玩具報告] MIB 3 外拍 (DML版)

DML MIB 3 043.jpg

AGENT J
DML MIB 3 046.jpg

AGENT K 1969version
DML MIB 3 047.jpg

以DML黎講...比起以往的產品,哩SET FIGURE其實已經大有進步...
起碼一眼就認到係AGENT J同AGENT K 1969ver. ...
身高亦按返真人比例..J身高比K高一些...AGENT F就好似造得細隻左D...
DML MIB 3 018.jpg

DML MIB 3 010.jpg

DML自稱...頭雕模型首版,係用電影公司的3D FILE去OUTPUT的...
因此, 輪廓基本上唔會同真人差太遠...只係大量生產時,上色的質素及穩定性未能處理得好...
J的頭雕比較反光....面油多左D...
DML MIB 3 012.jpg

當然, 相對起HT或EB...頭雕的精細度及上色質素...當然仍有一段距離...
只可以說...DML有努力過, 但可惜對手太強了~!
DML MIB 3 016.jpg

幼K,當初睇官圖時,比我個感覺係似的...亦成為我入手哩對FIGURE嘅主因~
當然,到手的大貨同版有點差落..
這點,任何一間廠也不可避免...更何況係DML呢...
DML MIB 3 013.jpg

DML MIB 3 015.jpg

幼K配件有3支鎗, 一對替換的手掌, 黑超, STAND...
手掌雕刻算幾寫實...一改以往用了10年以上的滑嘟嘟膠手...
DML MIB 3 023.jpg

DML MIB 3 022.jpg

J的配件有兩支消除記憶棒, AGENT F(八哥狗仔), 手提電話, TIME JUMP,
黑超, 一對替換的手掌, STAND, 同埋一個不明物件? 有機會再補上配件一覽圖...
DML MIB 3 025.jpg

服裝方面, J的CUTING比K的較好...而兩個款式是不同的,
最明顯係K的褸代有袋蓋, J的沒有...
另,黑超和皮鞋,K和J也是不同款式的...不是一式共用~!
DML MIB 3 028.jpg

外褸上的衫鈕, 是仿真做法...有鈕門,可以扣上...
恤衫用料比較差...布紋太粗...車功亦較粗糙...
DML MIB 3 031.jpg

BODY 方面...關節比起舊系列有所進步...相當扎實...其實由"擬似雷霆救"兵開始...情況已有改善...
DML MIB 3 036.jpg

對膠鞋用料太軟...影響站立的穩定性...並且有黐笠笠的情況...
DML MIB 3 039.jpg

SET FIGURE我用會員價購入~折扣後的價錢, 我覺得可以接受...
加上自己係MIB FANS...EB的MIB未到手前....有DML哩SET玩住先..可以幫我止吓咳....
DML MIB 3 007.jpg
老K實在做得唔係好得...FNAS都放棄...

謝謝觀看~~~
該公司明白人地係劇入面做事非常辛苦,
而做出滿臉是汗的感覺,抵讚!
嘩,私人隧道拍MIB 呀 勁呀:50:
MAX大大,係咪DLM公司送左一套比你叫你幫佢地影輯靚相?可惜呢兩隻係神仙難救
MAX大大,係咪DLM公司送左一套比你叫你幫佢地影輯靚相?可惜呢兩隻係神仙難救
edmund 發表於 8-6-2012 11:59 PM

唔係呀~~~我真金白銀用自己錢買架~~!:no:

上面有提到架~~
"SET FIGURE我用會員價購入~折扣後的價錢, 我覺得可以接受...
加上自己係MIB FANS...EB的MIB未到手前....有DML哩SET玩住先..可以幫我止吓咳...."
回復 5# MAX

勇士..... 小弟佩服 :64:
第一張個背景超正!!!!
小弟自己無入手, 無資格去評論呢套野, 不過睇完MAX大嘅相及文字, 都見到DML有進步, 好事.

外拍有時真係好難講, 一時靚陽光, 一時陰天. 所以小弟外拍會盡可能兩粒鐘內搞掂, 統一D.

個人覺得反差大, 光源集中個幾張好正!:71:
本來想買 Young Agnet K, 不過EB話出就等下先...

大大d相靚過官圖七十幾倍呀, DML 個官圖令人失去購買意慾。
影得有heart過DLM好多, 即刻升咗個level,
其實J都幾似, 係啲detail同上色仲未得, 眼神亦有d呆,
DLM要再努力D...
大大真有愛~~好相~:71:

說真的,
比起之前的出品,
威龍真的進步了
addoil~~
想不到你入咗!!真係真FANS!!
如果定價再平D以價性比來說就相當合理,
的確是威龍大進步的一員∼
另又一好景點!!你成日踩單車周圍去?:43:
嘩,私人隧道拍MIB 呀 勁呀
Oldcat 發表於 8-6-2012 11:53 PM

我都想~
實情係影影吓比人趕走...:die:
回復  MAX

勇士..... 小弟佩服
Gainax 發表於 9-6-2012 12:24 AM

鍾意MIB, 冇計...
如果比我見到哩SET野...
我都會買埋佢的....:shy:

小弟自己無入手, 無資格去評論呢套野, 不過睇完MAX大嘅相及文字, 都見到DML有進步, 好事.

外拍有時 ...
catcat 發表於 9-6-2012 12:30 AM

呢套野以DML水準我覺得OK啦~ 玩開HT嘅朋友就應該接受唔到架喇....
HT同EB D FIGURE都比人插到開花...何況係威龍呢~~

今次其實影得好匆忙吓....個天又唔穩定...又雲又太陽...
相機又SET錯左野...之後仲比人趕添...:DD HAHA~~
.