Toysdaily 玩具日報

查看: 10338|回復: 11

[其他] 鹹蛋超人的身高

點解睇電影時個個都差唔多高?:?
其實係最初設定時冇做統一規劃,咪搞到一啲高頭大碼,一啲做咗侏儒。
頭像被屏蔽
D高度差咁遠?:@
其實都唔奇既,人都有高矮,唔好話同姚明比住,拎錢嘉樂同曾志偉比都2種身形
M78星人可以隨意改變身高
有比例圖都無用啦...
超人G, 因為係外國人(澳洲)所以係最高既XD
佢地設定係幾亂黎…所以呢幅圖反而係跟足資料出,身高就會咁古怪…

如果加埋重量…仲可怕:34:…詳情請看「空想科學大戰」系列。

超人身長係可以放大縮細(我想這是原設最大身長吧)..況且身形大也未必最好打..只計圖中整體技最強應該係七星俠(UltraSeven),格鬥技是尼奧(Leo),武器光線技多是太郎(Taro)同艾斯(Ace)吧...(不過以最大體重同飛行速度計越後者越高)......
超人身長係可以放大縮細(我想這是原設最大身長吧)..況且身形大也未必最好打..只計圖中整體技最強應該係七星 ...
hehemimi 發表於 14-10-2012 09:37 PM

:43:數值應該昭和最強是太郎…(平成的小弟接近無認識…)
因為是超人之父與超人之母親生子。
其他所謂超人兄弟都是野仔:76:

而光線技最強是宇宙警備隊隊長 佐菲。
數值應該昭和最強是太郎…(平成的小弟接近無認識…)
因為是超人之父與超人之母親生子。
...
原罪 發表於 14-10-2012 09:50 PM

如果計晒所有出現單一正派超人(唔計合體果d):超人王<>zero>超人父>佐菲<>七星俠
根據超人zero新劇中表現:七星俠>佐菲(有記錯請指正....:shy:)
上述圖中無佐菲....:(

當然太郎戰力也是當中前列的....:!
題外話:....都是舊的咸超令人懷念:64: