Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] ~行星試相館~ Ultra Mechanics 超人迪加 - *GUTS 超全集 feat 魂限 UX-V1 Snow White*

因為大大個post~我走去睇番迪加大結局回味下!

e張真係冇得頂:71:
Thanks for sharing such great toy photos!!
fktuen 發表於 9-6-2012 05:14 PM

多謝fktuen兄常常棒場!! :64:
回復  jono_grace

原來咁複雜咖....睇得出就系師兄你系準備格納庫噶時候都已經花左好多心機啦吧 ...
kaikazemi 發表於 9-6-2012 09:02 PM

其實唔係好大, 40cm都夠架...格納庫可以搵"壽屋"既 Mechanical Chain Base / 山寨版, 山寨價錢平好多.

TD好多CHING都係用佢...

我用左大概18盒去整個格納庫, 以下的圖係主要的, 其餘樓上還有一層. 影相的話, 就角度, 根本用不著這麼多, 五六盒就可以了.

大概係gum:

應該係 高 50 x 闊 50 x 深 60, 左右吧...

kaikazemi兄不妨試試看! :71:
因為大大個post~我走去睇番迪加大結局回味下!
siu_jimmy 發表於 10-6-2012 11:31 AM

多謝Jimmy兄! :64: 我尋日都去左翻睇大結局, 真係好正...:51:

"...我都係, 超人迪加~" :52:
e張真係冇得頂
ryan=) 發表於 10-6-2012 02:22 PM

多謝ryan兄讚賞! :64: 迪加個OP真係好正, 可能係最好的一個...佳亞都唔差.
哇哇哇~正呀!好有FEEL~:71:
回復 34# jono_grace

收到~~~~18盒:50: 可以試試....唔該曬Jono師兄啦
如果師兄唔嫌麻煩噶話,,,可無可以簡單甘教教小弟點樣整格納庫入面噶燈啊:43:
其實唔係好大, 40cm都夠架...格納庫可以搵"壽屋"既 Mechanical Chain Base / 山寨版, 山寨價錢平好多.
...
jono_grace 發表於 10-6-2012 04:01 PM

Wah!  Ching like do movie production ar!!
哇哇哇~正呀!好有FEEL~
98729172 發表於 10-6-2012 07:56 PM

多謝CHING支持 !! :64:
回復  jono_grace

收到~~~~18盒 可以試試....唔該曬Jono師兄啦
kaikazemi 發表於 10-6-2012 09:55 PM

18盒的確誇張左D, 但係用5,6盒都可以造到這樣的效果. 可能會細少少, 但運用不同角度就可以補番了. :64:

如果師兄唔嫌麻煩噶話,,,可無可以簡單甘教教小弟點樣整格納庫入面噶燈啊
kaikazemi 發表於 10-6-2012 10:08 PM

D燈我去搵坐幾條長條型, 感覺好像拖版既燈, 有看過日本的勁人真係自製LED, 我覺得太麻煩同花時間, 結果係IKEA搵到這款一pack有四條, 可互相連接的燈條, 仲可以變為彩虹七色, 任君選擇.

所以真係好開心. 價錢有點貴, 但覺得既然都整左個格納庫, 唔爭在整埋D燈. 同埋除左用在格納庫外, D燈也可以用於其他地方, 造出不同效果. 上一次試相館, DCD個post:

http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=183180&extra=page%3D1%26amp%3Bfilter%3Ddigest

...也就是用這些燈做出來.

十分方便! :71:

希望答案讓kaikazemi兄滿意!
Wah!  Ching like do movie production ar!!
pastng 發表於 10-6-2012 10:52 PM

多謝pastng兄! 真實感係小弟所追求的目標之一! 真係好多謝pastng兄欣賞! :64:
18盒的確誇張左D, 但係用5,6盒都可以造到這樣的效果. 可能會細少少, 但運用不同角度就可以補番了.  ...
jono_grace 發表於 11-6-2012 08:23 AM

多謝師兄甘詳細噶解釋啊~\(≧▽≦)/~IKEA有就實在太好T^T∼小弟一考完試就馬上去T^T∼先MARK低師兄你噶教程先~\(≧▽≦)/~
電腦壞左∼手機睇POST略有唔方便T^T
迪加同吉田同場果集都好正..我都係迪加支持者..仲有奸迪加...:71: