Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] ~行星試相館~ Ultra Mechanics 超人迪加 - *GUTS 超全集 feat 魂限 UX-V1 Snow White*

頭像被屏蔽
好有heart呀大大 :64:
:love:師兄拍得太正了吧...唔十卜點得啊.....
Tim兄實在太比面啦  原來Tim兄都係愛機之人, 太好啦, 而家仲有收藏tim! 一定要開番個post比大家欣賞 ...
jono_grace 發表於 8-6-2012 07:29 PM

其實好耐之前出咗個帖,不過個陣d相影得幾差吓,如果jono兄唔介意可以click入去睇下:)
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 8193&highlight=
好正, 真係好有睇特攝片feel, 勁like!:handshake:
好有格納庫feel
不過umw出左4款就死左line,某程度上反映左超人而家既人氣.....
ching 你D戰鬥機keep 得好過小弟好多呀!!:handshake:
GUTS WING ZERO以前細個都有(我而加先知隻野個名,我以為係特別版):DD
金色個隻而加仲keep住,不過配件得番GUTS WING ZERO個d:DD
好正呀!!!!小弟都係超人fans, 見到呢個post就好似OP咁真係好正!
SUPPORT!!!
pekachu 發表於 8-6-2012 08:33 PM

多謝pekachu兄! 好開心大家都係超人同好!! :43:

好有heart呀大大
夜星閃 發表於 8-6-2012 09:01 PM

多謝夜星閃兄支持!! :64:
師兄拍得太正了吧...唔十卜點得啊.....
kaikazemi 發表於 8-6-2012 10:53 PM

多謝kaikazemi兄的每次十卜!! :64:kaikazemi兄影D相都好正, 都是必看之作!! :71:

其實好耐之前出咗個帖,不過個陣d相影得幾差吓,如果jono兄唔介意可以click入去睇下
timothy276217 發表於 8-6-2012 11:01 PM

看完Tim兄個post, 實在太有愛了~~!! :$ 真係好感動, 遲D一定要為Tim兄整個XIG同Team Eyes特集, 答謝Tim兄這份愛同熱誠!

PS. Tim兄D機體真係keep得好好! 尤其是眧和系...:)
好正, 真係好有睇特攝片feel, 勁like!
virtualman 發表於 8-6-2012 11:04 PM

多謝virtualman兄支持! CHING滿意就大功告成了! :71:

好有格納庫feel
不過umw出左4款就死左line,某程度上反映左超人而家既人氣.....
saga522 發表於 8-6-2012 11:11 PM

多謝saga兄每次都比面棒場! :64: 唉, 每次進入u.m.w個page希望有驚喜, 點知就係次次都沒驚喜...:31:
ching 你D戰鬥機keep 得好過小弟好多呀!!
PandaF91 發表於 8-6-2012 11:47 PM

Panda兄過獎了, 因為當中有許多都係這幾年才再入手的, 以前個D真係沒晒色了...:26:

GUTS WING ZERO以前細個都有(我而加先知隻野個名,我以為係特別版)
金色個隻而加仲keep住,不過配件得番G ...
TsChoi 發表於 9-6-2012 01:15 AM

TsChoi兄架金色, 莫非是只有香港才有出的限定版金色GUTS WING? :handshake:
回復 24# jono_grace
:D師兄你太客氣啦....同埋想問問....師兄可唔可以透漏下呢D甘真實噶圖片系點樣拍出離噶呢....(每次師兄如果拍超人入面噶飛機噶話系必須睇噶:D...小弟雖然對超人唔系好瞭解...當然飛機都唔系好瞭解....但系好中意呢種Feel啊:46:
回復  jono_grace
師兄你太客氣啦....同埋想問問....師兄可唔可以透漏下呢D甘真實噶圖片系點樣拍出離噶 ...
kaikazemi 發表於 9-6-2012 10:37 AM

kaikazemi兄太抬舉小弟了, :64: 其實都係佈景本身造出真實的效果. 這次因為有個格納庫所以影起來只要盡量讓燈光角度自然, 盡量造出室內的效果便可. 有時透過格納庫的不同部位影, 出來的效果也會更真實.

其實, 我都係影之前看了幾集迪加, 然後盡量想辦法左試右試, 試出這樣的效果...

影超人, 透過道具和佈景, 其實不比影Rider難, 有時自己鍾意試下D古靈精怪的構思, 看看出來的效果好唔好...其實說到底, 自己覺得喜歡便行了. :64: 說多了, 自己都唔係專家, 只係同kaikazemi兄一樣有愛罷了.
Thanks for sharing such great toy photos!! :$
回復 28# jono_grace

:@原來咁複雜咖....睇得出就系師兄你系準備格納庫噶時候都已經花左好多心機啦吧...而且裹個幾時要求應該好高噶:50:...要加燈啊....(如果甘樣計...師兄你個攝影棚米好大咯~小弟噶系40cm咋...唔知做唔做到呢
Anyway,多謝師兄詳盡噶解釋啊...:D
PS....Rider小弟覺得系外拍噶時候最難了了.....好難拍出真實感