Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 40周年!12月發售「超合金 鐵甲萬能俠 Z」DX超合金魂

作日睇左實物..係好靚..不過裝甲後好多隙縫..同埋可動我諗唔可以有大驚喜,不過呢個價相對"大合金"..係可以一 ...
老文 發表於 14-8-2012 02:19 PM

值得珍藏呢......:shiny:
如果晌1973年麗的電視睇過個Ending,
而現在仍有玩hobby的OC...

見倒個內部機械構造真係中到應一應的說 ...
人仔貓 發表於 15-6-2012 02:39 PM

老鬼黎報到:shy:! 所以掙扎完一輪之後都係要料水...:die: 好彩對 D 惡型惡相的 EX 三一同 HT 完全冇興趣, 唔係的話都幾大鑊! 年尾又柔王丸, 又 Gaiking, 又 VF-25G, 又呢隻"媽煎打寫"... 好彩笨大未話今年之內出埋 PG Unicorn, MB Exia 同 DX RVF-25, 唔係的話真係賣血都唔掂!:unhappy:

愈來愈覺得BANDAI Hobby部改左方針,
佢地已經唔係做完善隻玩具,
呢隻野收人3萬幾yen,入面D技術手工,講真根本唔係乜野驚天動地野,
以前大和號d聲光同REMOTE咪又係咁做,呢隻成本同難度其實唔係好高JE.
對於玩開新一代sr超合金O既人,呢D聲光效果,似乎唔會係佢地杯茶,
相反仲係幾老套o既玩意,有3千銀,不如買部手機玩好過啦!

相反,Tamashii team 而家基本係用大錢去谷次貨(咁又唔係真係太差,但明顯只係用好靚包網,去賣一件唔算非常正o既貨品)
o係推出新貨前做足市場企畫,一擊即中地秒殺目標客群.
呢隻野,發光發聲,秘密基地,$2公仔書機械人透視圖,年過30歲,一定會有feel.
或者一D買開超合金O既人會忍手,
但平時忍手唔買玩具o既老鬼,反而會出手都未定掛?
D夾口,可動性,有冇噴射飛船,其實都唔重要了
40歲人唔通仲同你拎起隻公仔扭來扭去.
企定定放o係檯頭,已經好有feel.
講直實物是不俗,但配件真是小得可憐,又沒有特效件。
愈多用電嘅機件,愈易打柴,自變大鉄人17就係最佳例子
尋日行過一樓, 見佢又貼左截訂, 唔知係咪個價又有問題呢????
頭像被屏蔽
尋日行過一樓, 見佢又貼左截訂, 唔知係咪個價又有問題呢????
pepsitang 發表於 25-8-2012 11:38 AM

應該係真係截咗,因為賊船已截了。

呢隻都訂左,因為夠大隻
希望隻手可舉起啦
賊船眨下眼就cut了,
好平咩?

指關節可動, 腳部油壓機構連動呀!!! 越來越覺得值~:35:
雖然不算平, 而且又再是鐵甲萬能俠, 不過還是十分期待呢~~
真係越睇越正....無入錯.~~ XDD
真係越睇越正....無入錯.~~ XDD
pepsitang 發表於 24-10-2012 11:57 PM

真係越睇越正....無入錯 x2呀......:love:
好心急快啲到年底呢~
可動度算係咁....:71:不過都係唔開我樹:63: