Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 40周年!12月發售「超合金 鐵甲萬能俠 Z」DX超合金魂

實物睇真D~
玩具日報記者 發表於 11-8-2012 07:08 PM

心口D光很渣。。。。。。把燈差不多全關了,都不太光,這個可是絕招Breast Fire啊大佬,笨大回去改改佢吧,搞塊LCD板不用很多錢啊。。。。。。。
個人一些意見作參考 !

街仿的訂價由最平的$2550至三千過外都有 !

但經歷最近的"超時空要塞"之YF-29及YF-171A後, 香港商舖之訂貨規矩, 本人已經完全失去信心.

商舖之推行訂貨, 其實是保證自己可去貨, 不會買不到或到時跌價, 但無想過到時唔夠貨, 怎樣對訂客交代, 通常退訂就算數.

就以這件來講二千幾三千蚊, 街仿收訂由$100, $500至$1000都有, 到時真的唔夠貨, 話之你落幾錢訂都有機會退訂.

其實最重要是商舖的實力及入貨的渠道, 及對自己的聲譽重不重視 !

以上是本人經歷後的一些個人意見.
好鬼正呀,但係最近買左好多嘢,仲諗緊買吾買好:what:
睇完實物, 真係更加鍾意....希望快 D 到 12 月~~~

睇完實物, 真係更加鍾意....希望快 D 到 12 月~~~
pepsitang 發表於 13-8-2012 01:23 AM

真係好心急呢.....:43:
真係好心急呢.....
ray文 發表於 13-8-2012 10:48 AM

Ray 兄, 你又訂左喇~~~ XDDD
Ray 兄, 你又訂左喇~~~ XDDD
pepsitang 發表於 13-8-2012 10:54 AM

梗係啦......:34:
梗係啦......
ray文 發表於 13-8-2012 12:36 PM

Good !!!! 一齊等 12 月開新玩具玩~~~~ :61:
睇完實物,好吸引!:help:不過都係等現貨:78:
Good !!!! 一齊等 12 月開新玩具玩~~~~
pepsitang 發表於 13-8-2012 12:47 PM

:71:宜家再儲定多啲彈藥先.....:78:
宜家再儲定多啲彈藥先.....
ray文 發表於 13-8-2012 02:29 PM

而家個個月都好似幫 Bandai 打工咁, 月尾就去找數. =.="""""
之前唔中, 睇完實物相之後.......更加唔中, 好彩:shy:
而家個個月都好似幫 Bandai 打工咁, 月尾就去找數. =.="""""
pepsitang 發表於 13-8-2012 02:40 PM

咪就係....應該叫bandai比返個榮譽會員super vip先得....:66:
咪就係....應該叫bandai比返個榮譽會員super vip先得....
ray文 發表於 13-8-2012 05:20 PM

咁係都俾你先啦~~~ XDDD
作日睇左實物..係好靚..不過裝甲後好多隙縫..同埋可動我諗唔可以有大驚喜,不過呢個價相對"大合金"..係可以一入的:77: