Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2012 SDCC Exclusive Marvel Universe "Masters Of Evil" 3-Pack

回復  gumng

人物原有的武器配置如果有十種,估計孩之寶就會配出十個盒裝賣給我們~~人偶的關節繼續簡化 ...
kingraider 發表於 10-6-2012 04:23 PM

師兄係又想得過份了, GI JOE都一款可動性不差的3,75"公仔配 5-6 種武器 (不是低B射射武器)啦!! MARVEL D角色最多咪配 3-4 種武器, 而且唔係款款MARVEL角色都有武器, GI JOE 可以做得到, MARVEL 點解唔WORK, 點解要減關節?? 好難明白??

如果話版權貴, 成本多咗, 最多咪減武器數量至1-2款, 唔要地座同咭, 搞好隻公仔!

問題係孩記肯唔肯做???
減小數量,1 wave 6 隻可以改為4 隻,如果4隻精品,加小小價(2-30)我唔mind!
不過你又話唔可以改 ...
avengers2012 發表於 10-6-2012 06:16 AM

請問1 wave 6隻改為4隻點樣可以減低成本?
師兄係又想得過份了, GI JOE都一款可動性不差的3,75"公仔配 5-6 種武器 (不是低B射射武器)啦!! MARVEL  ...
gumng 發表於 10-6-2012 10:03 AM

GI Joe係Hasbro自己既旗下既作品,唔使俾版權費,所以可用資金多好多
請問1 wave 6隻改為4隻點樣可以減低成本?
Devil_Fudou 發表於 11-6-2012 01:30 AM

所以講了可接受加價。有咩問題?
問題係你話唔可以改變美玩的銷售形式?
所以我咪話我講咩都無用law!
講到尾又係成本而令Hasbro 唔肯去變!
我也真心希望GI JOE的實惠感能跨界~~其實不只是MARVEL3.75寸人偶 變形金剛三的玩具也在縮水,個頭和材質都在下降。記得看過一個新聞,孩之寶以後的發展路線就是盡可能的壓縮成本,措施包括增加各種模具的使用率(各種重涂)、減少不必要的工序(關節減少、結構簡化)~~男童玩具方面一直是孩之寶的重要贏利點,這其中成人粉絲的貢獻率也不小,希望孩之寶不要涸澤而漁焚林而獵。
所以講了可接受加價。有咩問題?
問題係你話唔可以改變美玩的銷售形式?
所以我咪話我講咩都無用law!
...
avengers2012 發表於 10-6-2012 08:09 PM

我唔知你有冇睇到之前o係另一個post度有討論過呢個問題
該post入面已經講過,而家好多野都唔到玩具生產商話事
話事權係o係零售商例如Walmart, Target同Toys'R'Us等手上
唔係Hasbro話想加價就加價,你唔聽零售商話要加價既話,可能後果係零售商唔會入你d貨
到時賣都冇得賣,整得幾靚都冇用

咁我而家再問多你一次,成本不斷上脹,但你又唔可以加價,咁你會點做?
People just think of what they want and disregard reality.
我唔知你有冇睇到之前o係另一個post度有討論過呢個問題
該post入面已經講過,而家好多野都唔到玩具生 ...
Devil_Fudou 發表於 11-6-2012 11:03 AM

我都寫咗成4-5次話呢個係個人想法!
亦講咗美玩界唔肯試我地呢d巿試民無法改變,試唔試完全話唔到事。只係奇怪噤大間公司,cut 關節,減尺寸交行貨都敢試,點解唔敢試出精品?
況且都有其他網友提過減成本的方法,減小d咭,彈射武器和地台!
我都寫咗成4-5次話呢個係個人想法!
亦講咗美玩界唔肯試我地呢d巿試民無法改變,試唔試完 ...
avengers2012 發表於 11-6-2012 05:20 PM

唔整D卡同彈射器地台呢D野,點吸引小朋友買?始終玩具市埸主要既銷售對像都係小朋友,雖然依家多左好多成年人買玩具,但始終唔夠小朋友市場大,開公司唔係做善堂益玩迷,以賺錢為本係無錯。

利申:我唔係幫孩佬,我都唔鐘意孩佬無誠意禁住黎搶
唔整D卡同彈射器地台呢D野,點吸引小朋友買?始終玩具市埸主要既銷售對像都係小朋友,雖然依家多左好多 ...
法蘭克 發表於 11-6-2012 05:47 PM

可能我接觸d 小朋友唔及朋友你多,但想講,發幾個表弟都覺得avengers d彈射玩具都好低能
可能我接觸d 小朋友唔及朋友你多,但想講,發幾個表弟都覺得avengers d彈射玩具都好低能
avengers2012 發表於 11-6-2012 06:10 PM

睇幾細姐,十歲係細路,十幾歲頭都可以叫細路。
用幾個香港細路覺得低能同成個歐洲同亞洲市場比,會唔會夠唔說服力?

再者,你係老闆都想賺多d錢喇,孩佬呢家成日出完d搏打既版本之後出改良版,變相同一個角色迫你入兩隻,隒多你一倍錢。
睇幾細姐,十歲係細路,十幾歲頭都可以叫細路。
用幾個香港細路覺得低能同成個歐洲同亞洲市場比,會唔 ...
法蘭克 發表於 11-6-2012 06:13 PM

7-8歲!
你講果個情況SW就更嚴重,1個款出5,6個ver, 結果放棄了!
利申:我同hasbro都無關係,只係想討論hasbro有無機會提升依家的質素!
回復 42# avengers2012

睇依家既情況,有機會會慢慢提升,孩佬都應該察覺到玩家年齡層開始大。
當然最快既提升方法就係多個競爭對手喇,唯有寄望MS可以挑起孩佬提升出品質素
回復  avengers2012

睇依家既情況,有機會會慢慢提升,孩佬都應該察覺到玩家年齡層開始大。
當然最快既 ...
法蘭克 發表於 11-6-2012 07:31 PM

原本都覺得係,但自從上年話出返ml,MU 的水準就開始下降,!
近排avenger 3.75"仲慘,水準跌落谷底!
好大機會係Hasbro, 想推ML上馬,MU出得太正,ML會小咗人買!
回復 44# avengers2012

不過下幾WAVE公佈MU水準都OK甘