Toysdaily 玩具日報

[新品消息] The Joker 2.0 collectible is coming soon!

成日話出新版會整死舊版炒價,我覺得新版IM mark 2雖不完美,但仍算唔錯.
相反舊版mk2個比例更差,又冇野玩,但有冇下跌到落幾百蚊?咪又係2千幾交收.
玩具,炒到幾貴咪又係3~4千,算係乜野錢呢?
隻野係經典,就總會有收藏家出手.
做得儲家,就自然有個財力,隻隻都可以入.
人外有人,其實何必去理人點玩玩具,
自己認為唔值,就唔好去追,唔好恨.冇呢隻咪等下一隻.
相對的,我明明幾千呎大屋,大埋DISPLAY櫃,點解要認同你地而唔去追貴價玩具?
最奇異係一班話唔買炒價O既人,HT出改版又會插佢出完又出喎!
係咪有少少精神分裂呢?
佢新野都未消化得晒,隻MARK VII都未收訂,出MARK III唔係話無可能,不過應該唔會係呢兩年0既事,出年又話鐵甲第三集,出到MARK幾都未知,點排都應該未輪到MARKIII,除非動漫限定啦,不過又好似出過,可能性不大,想要唯有等下啦
HT打開門口任你訂, 又唔會CUT你貨, 保証貨源充足.
另外炒家都要食HT貨不對辦嘅風險.
如果自己遲入坑, 真係冇得講.
成日話出新版會整死舊版炒價,我覺得新版IM mark 2雖不完美,但仍算唔錯.
相反舊版mk2個比例更差,又冇野玩,但 ...
Toro 發表於 7-6-2012 03:18 PM

路過,我都唔鍾意食炒價,但係我從來冇話過出完又出…
唔好講到兩班人係同一班人好不好?
不過同有錢人講乜都冇用,根本唔係同一個世界既人
好奇一問 , 有無人會覺得出面 D 拍賣行 賣 畢加索 D 畫係炒畫 ?

政府拍賣 D 地皮價高者得 , 又係o吾係炒地 ? :77:

利申:本人絕非炒家 X2

回復 180# mingming914
說話就唔係咁講,而家o的Ver2.,
好多師兄都有,咪一樣大把人訂。
再者,Mark3係早期產品,
問題又多,又變色,
如果有新Ver改良DX版,會怕冇人訂...???
整多個可動眼Tony頭雕+戰損甲,
我諗好多師兄都受唔住誘惑囉,
響度問下各師兄,如果MK3真係咁出DX版,
有邊個會訂....???
回復 186# kafai1978

都会,因为old Mark III 同宜家新出所有Ironman都晤同晒。。。。尤其系BD Mark III, 真系晤多掂
回復  mingming914
說話就唔係咁講,而且o的Ver2.,
好多師兄都有,咪一樣大把人訂。
再者,Mark3係早期 ...
kafai1978 發表於 7-6-2012 04:06 PM

只係TONY頭都夠殺...
如果我會買IRONMAN..都係為左個頭咋
只係TONY頭都夠殺...
如果我會買IRONMAN..都係為左個頭咋
KAISAR 發表於 7-6-2012 04:11 PM

如果係戰損 + 可動眼Tony頭,
真係當埋條底褲都訂...!!!!!!!!
各位大大好似離曬題。。。。。。:DD:DD
回復 182# emilykls
我又咁睇,一套Avengers,
已經令好多人落坑,仲要高追Ironman,
齊套咁濟,如果食住個勢,
整隻MK3出黎收訂,一定大把人訂,
等到Ironman3上畫時先派貨,
又可以做勢,跟手公佈埋第3隻角色,
咁就掂晒啦.....!!!!!!
回復 189# kafai1978

你又岩啵。我輸了。
不過mark3 and mark4有咩分別?
頭像被屏蔽
我賣舊野全部都一蚊起bid,比人bid到炒家賣左…

咁我係咪炒家?:80:

但其實買我野既人就係拉住架車既收買佬
回復 193# fannyabc128

X2