Toysdaily 玩具日報

[詢問] 電影版蝙蝠俠一問

各位師兄,小弟乃美玩新手,最近受 Avengers 及 Spiderman 等荼毒準備跳入7吋Marvel Select坑,但小弟最愛其實係電影版Batman, 所以想問,電影版Batman (89年版 or Dark Knight) 有無出過7吋呢?我search 黎 search 去電影版得幾年前Bandai 出過一隻 pvc, 但想買都搵唔到了..
TDK電影版 figure 6-7吋只有MATTEL出過, 而更舊的電影(batman forever, batman and robin, batman + returns)應該無出過7吋, 4-5吋就有. (即係一隻figure跟好多"原創"parts那種)

revoltech 出過一次Batman, 不過外觀就只係一般
唔該大大, 咁睇黎無7吋選擇, 得返一係 Matter Movie Masters 6吋, 一係 Revoltech...

BANDAI有出過一隻軟膠的 7" DARK KNIGHT BATMAN
可以改造成可動版本的喔
我塞入NECA STREET FIGHTER的素體
變成這樣

大大厲害,不過這隻7吋已很難找...