Toysdaily 玩具日報

有人自殺不遂, 送院檢查

今日做了業餘記者 ,  大吉利是
好彩冇事發生, 唔希望再做業餘記者了

:shy:

日期 : 2007 年 3 月 24 日 (SAT)
時間 : 9: XXa.m - 10: XX a.m
地點 : 深水土步荔枝角道
案件 : 有人自殺不遂, 送院檢查

事主先丟手機下樓

有人報警, 警方封鎖現場, 方便設置氣墊

談判家趕到, 事主激動,相方談判大概1小時左右,

現場一度交通阻塞, 記者採訪, 眾人圍觀 ,

最後由一名警員制服事主, 事主送院檢查

完事

詳細內容

[ 本文章最後由 kwokching 於 25-3-2007 11:40 AM 編輯 ]
crazy:o
好驚險:(
丟手機下樓@@
唔知點解.....(可以話我冷血的....)
我每次覺得企上天台扭好耐都唔死的人.
其實是求救,求助.多過求死....

但.....點解要浪費咁多人力物力?
佢地要幫助時唔識找人幫?
其實有好多社工,志願人仕幫助煩惱的人.

求死的人.....你想救都救唔切的.:cool:
原文章由 原罪 於 24-3-2007 02:32 PM 發表
唔知點解.....(可以話我冷血的....)
我每次覺得企上天台扭好耐都唔死的人.
其實是求救,求助.多過求死....

但.....點解要浪費咁多人力物力?
佢地要幫助時唔識找人幫?
其實有好多社工,志願人仕幫助煩惱的人. ...

agree... 其實得悉此事時正同屋企人飲茶中
由於太多人望, 便知道有此事發生
飲茶時都覺得此人一定唔死, 一係累死街坊 ....

直至飲完茶返家, 仲有時間再拍埋相
你話佢係唔係想死 ?
一的都唔似lor... :cool:
見得太多.....無乜特別

[ 本文章最後由 EMS 於 24-3-2007 07:05 PM 編輯 ]
原文章由 kwokching 於 24-3-2007 05:20 PM 發表

agree... 其實得悉此事時正同屋企人飲茶中
由於太多人望, 便知道有此事發生
飲茶時都覺得此人一定唔死, 一係累死街坊 ....

直至飲完茶返家, 仲有時間再拍埋相
你話佢係唔係想死 ?
一的都唔似lor...  ...

Yea...
不過始終十次會有一次中既
所以始終都要足夠既人去應付
我都見過一次
事主半個身坐響屋外同入面d人嘈
d警車同消防車到左吾使一分鐘個事主就入屋.....
:cool:
thx for ur report~

提提大大...係"阻塞", 唔係"阻失" XD