Toysdaily 玩具日報

查看: 6059|回復: 15

[玩具攝影] 終於拿左獎品啦 - DID BRIGADIER GENERAL USMC Force Recon Frank

首先真係要多謝toysdaily(DICK 編)同贊助商DID.

講返件獎品, 時間關係, 只係用電話快拍,
從來無玩過DID既我, 真係估唔到佢地既製作好認真:

1. 估唔到有個場景板包埋
2. 估唔到個墓碑, 係用真既石碑做,初初以為係膠
3. 估唔到執草皮咁靚咁真
4. 估唔到佢件衫既輝章 係真係要一個一個用佢個扣針自己要扣上去
5. 估唔到個頭雕都唔錯

呢盒FIGURE唯一唔好既一樣野就係.............個IDEA.....對中國人來講.....放個墓係自己屋企,
有D大吉利事, 坦白...我已經比我MOTHER插左幾野~

有埋歷史背景就好啦...雖然紅唔起..但係都好專業...
回復 2# anakin360

其實呢盒野係....一套movie  THE ROCK "石破天驚"既其中一幕, 應該無HISTORY係入面~
紅唔起: 我覺得可能真係因為大吉利是既......不過QUALITY真係無得輸
DID紅吾起? 唔係卦, 二戰兵人等介內係好出名嫁喎, 可能DID要賣多d廣告
DID 是CP值超高的公司,老實說如果以配件來說,沒一間公司能以此價錢生產到同一級數的產品。
你玩過DID既槍,章,皮鞋,配件就會知道.....

講開又講.....最近都影左一隻姐妹品牌的
3R帝國裝甲總監古德里安Heinz Wilhelm Guderian Generaloberst
http://toysdaily.com/discuz/thread-221537-1-1.html
歡迎比較.....:he:

我就只係覺得呢一套野可能中國market會差少少.....無話紅唔起ar  hahhahaah ^ ^
不過呢套野既配件真係一一一一流~
小弟愚見~
唔好怪小弟無知...對'軍隊'呀...'歷史'呀哥啲真係'一無所知'...:56:
回復 1# ricky246

其實DID既日本武士系列仲正:71:D盔甲真係正到不得了:71:
我都入左2隻:$
回復 8# cobra_eric
POST d 相出來分享下呀 C HING~
回復  ricky246

其實DID既日本武士系列仲正D盔甲真係正到不得了
我都入左2隻
cobra_eric 發表於 5-3-2014 02:34 PM

http://www.youtube.com/watch?v=mcXiZr_IaGs
ching有無出到獨眼龍 政宗...RAH又唔出:80:
回復 9# ricky246

我影相渣癈事影得衰令你人失望{:1_222:}
所以上網搵D相比你睇一睇:71:

回復 10# anakin360

獨眼龍 政宗{:1_222:}炒到好貴
皆旺地庫有間DISPLAY左伊達政宗出黎!!可以去睇下
首先恭喜ricky246師兄奪冠!:77:

我都少玩兵人,今次我都有幸得到DID 人偶!:$雖然未有時間開黎玩,不過發覺各部件都細緻出色,之前都有睇過各師兄靚相,但攞上手又確係另一回事!不比其它品牌遜色!
回復  anakin360

獨眼龍 政宗炒到好貴
皆旺地庫有間DISPLAY左伊達政宗出黎!!可以去睇下 ...
cobra_eric 發表於 5-3-2014 02:53 PM

我會去睇下...等RAH啦都係...
回復 13# 上帝

多謝上帝兄~ 你個二獎都好正WOR (快D拆來POST相分享)...我都上網搵官圖睇過....各樣野都好仔細..造工一流...我最like DID係攪個場景出來.......等我地DISPLAY時 唔駛淨係用個STAND咁悶, 期待你發相~~ 恭喜恭喜~