Toysdaily 玩具日報

查看: 27144|回復: 87

[玩具攝影] MAX FACTORY 卡爾巴 巨人裝甲

:unhappy: 其實小時候已迷上日本漫畫,當中除了必看draongball及星矢等外,其實有不少的漫畫也十分好看,其中加爾巴也是我最愛看之一:43: 。回想一下,想購買此漫畫的玩具已是好幾年前的念頭了。又作為經常性高追者,前排有機會從外地購入,說實話,真係好型好正∼有愛的話真的無入錯:$ ,現供大家分享一下,攝影技術不好,別見怪:79:
先看看白色巨人:*

其實個人沒有太多經驗,特別是figma,玩動性不高,而且感覺十分易折斷,所以還是別太多姿勢∼不過玩多幾下,影下相,關節是開始鬆了

到黑人巨人
感覺上黑巨人給我感到好一點

合照∼:handshake:

可惜的是max factory似已停止開發這系統的產品,如果出阿卡菲爾的話就發財了,我個人十分喜愛他獸神將的做型
有機會的話,希望入村上,但價錢真係數值$%︿&*(。。。。。無言。。。。:unhappy:
小心玩D關節 , 要小心關節D膠硬化, 然後一用力就斷 , 我D 卡爾巴 除左基奧無一隻 唔係斷手就斷左腳  :(
很好的分享~~~~:D因為當時個價太貴所以呢兩隻我無買到~~~而家只能懷念~~~~:oh:
都好想買尼系列的figure,不過無力后追。
最新一期漫畫年頭出佐,尼本漫畫係年刊來的。
十扑!! 强殖裝甲,唔理係漫畫或者玩具,都係極品嚟!! :71: :71:
當年無入手而後悔的一個系列。
小心玩D關節 , 要小心關節D膠硬化, 然後一用力就斷 , 我D 卡爾巴 除左基奧無一隻 唔係斷手就斷左腳
ZackAu1022 發表於 2012-5-23 05:18

仲諗著買阿布頓添....:42:
十卜...卡巴絕對係最愛之一:)
小心玩D關節 , 要小心關節D膠硬化, 然後一用力就斷 , 我D 卡爾巴 除左基奧無一隻 唔係斷手就斷左腳
ZackAu1022 發表於 23-5-2012 05:18

我好你少少,基奧及卡巴1都冇事
MAX FACTORY 加爾巴 :71:
我個兩盒黑色&白色巨人殖裝都未開盒 :(
其實小時候已迷上日本漫畫,當中除了必看draongball及星矢等外,其實有不少的漫畫也十分好看,其 ...
Usteakum 發表於 23-5-2012 05:01 AM

呢兩隻係好物,入得好!!!:71:
師兄啲相影得好正。。。。。
我好你少少,基奧及卡巴1都冇事
AJ 發表於 23-5-2012 09:48 AM

小弟就係隻基奧同雷神斷股關節:56:。。。。。
..."黑人巨人裝甲"...

應該係「黑色巨人殖裝」~
唔想高追, 希望會有再版,不過機會就.....呢個係列應該未出完, 但好耐無出了
MAX FACTORY 加爾巴
我個兩盒黑色&白色巨人殖裝都未開盒
rider_kabuki 發表於 23-5-2012 09:57 AM

me too.... :(