Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光 by CombattraV"---DX超合金 光速電神(Popy 1983年)

1999年仲有??
呢隻係我小時候既最愛之一,唔知bandai幾時先會出超合金魂。
kelvinlam97 發表於 22-5-2012 12:18 AM

超合金魂我lum變形問題都幾難解決
正嘢!我都勁like光速電神,細過嗰陣兩蚊有得抽蛋。有得合體。Bandai DX 很正但最想佢有返條腰。觀賞機械人同睇女仔一樣,要有腰有頸!(唯一我喜歡的機械人有波有蘿但冇腰冇頸都能接受的是飛俠哥頓)
宇宙騎士嘉碧思Pegas都冇腰冇頸,但佢個肚腩真喺.....好難接受。
呢隻同電腦戰士都係我至愛....兩隻既設計好獨特, 如果有睇亞視d卡通就一定識佢地, 因為知呢set野幾易爛又易 ...
我很快 發表於 22-5-2012 05:50 PM

多謝"我很快"兄:64:, 小弟又學到嘢......................................
睇怕出SR robot 不能變形機會大啲o勒:unhappy:

回復 1# CombattraV
支持佬餅雖然我唔係好老.:(
我都來抽下水先.:shy:
光速電神係我喜愛機械人之一:D
雖然超合金魂唔知幾時會出, 但係作為機械人粉絲點都會等.:!

亞背格斯真係好野黎~~~~b記快d出啦~~~~:no:

回復 65# 嘉朮美
就係呢個BOXART....係我心目中係最完美的~~

係度題下大家....美版係取消左飛拳系統, 果粒黃色制係無左既, 因為我見有時亞嗚拍賣D人間唔中放下D散件, 明明係美版又話日版.....去舊玩具舖買既時候都要留意下...以免被人換件~
回復 63# CombattraV

唔好咁講....遇到同好真係難得, 如果你介意隻紅機心口花, 得閒去下拍賣搵下, 間唔中有人放紅或黑機散件, 買番黎換件都OK架~
回復  CombattraV

唔好咁講....遇到同好真係難得, 如果你介意隻紅機心口花, 得閒去下拍賣搵下, 間唔中有 ...
我很快 發表於 22-5-2012 10:51 PM

都好wor.............., 多謝大佬嘅意見:71:
like爆~!! :handshake: 幾時加入機戰同出合金魂啊~!!
正野~~~ 期待超合金魂中!!! :71:
合金魂唔會出啦,第一手資料
勁呀, 三隻飛機設計好正又變型又合體, 個人覺得完全可作為獨立一套動畫o既機體, 絕對唔止係光速電神o既附 ...
kinis 發表於 22-5-2012 05:23 PM

係呀!! 以前好難得一套卡通主角們兩套機械人都咁正!!
正呀Kahn兄 , 呢架而家都唔平la
CombattraV 發表於 22-5-2012 01:02 PM

我當年買時幾間舊玩具店都有,最后買左最平的無盒但有說明書版:he:
我當年買時幾間舊玩具店都有,最后買左最平的無盒但有說明書版
kahn111222 發表於 23-5-2012 08:20 PM

"無盒但有說明書版", Kahn兄, 呢隻有出過"車站"版ga原來:@.................................