Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光 by CombattraV"---DX超合金 光速電神(Popy 1983年)

縮入去個身度,靠背面個膠扣拉住,但個扣好易斷
gunbaron 發表於 22-5-2012 10:03 AM

除咗個扣嘅問題, 合體後易花都好麻煩:oh:
正野呀!!  CombattraV 兄又毒我地啦
kahn111222 發表於 22-5-2012 10:33 AM

言重啦Kahn兄, 我只係將你地潛藏內心對合金嘅熱情引發出嚟姐:he:........
言重啦Kahn兄, 我只係將你地潛藏內心對合金嘅熱情引發出嚟姐........
CombattraV 發表於 22-5-2012 11:01 AM

以前兒時我好鐘意架, 但宜家買返都要3~4千, 真係唔捨得,:unhappy: 所以我只平平地買左三架小飛機咋:67:
我小時候響超市買過一隻光速電神, 佢分3隻賣, 上身同下身可分開, 上身用條有牙膠帶拉一下, 就可以當陀螺玩, 記得好似可以合體, 十幾蚊一隻, 好懷念:$
最記得「光速電神,亞貝格斯,電神復光劍!」

真係等合金魂等到頸都長,爭呢隻!
光速電神呀, 好耐無見勒, 你好嗎?:$
笨大你會出嗎?:handshake:
又一隻好野!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 1# CombattraV

極品!!!:handshake:

小心喎,通常隻藍色背部既變形關節最易爛。。。:70:
超級正野, 唔知有無機會出超合金魂....
超級正野, 唔知有無機會出超合金魂....
kyostanley 發表於 22-5-2012 12:19 PM

版權應該都係响鬼佬度。。。:67:

不過睇佢出完百獸王,又出十五機。。。
可能真係有機會出光速電神!!!
:$ :$ :$
以前兒時我好鐘意架, 但宜家買返都要3~4千, 真係唔捨得, 所以我只平平地買左三架小飛機咋
kahn111222 發表於 22-5-2012 11:31 AM

正呀Kahn兄:shiny: , 呢架而家都唔平la:67:
我小時候響超市買過一隻光速電神, 佢分3隻賣, 上身同下身可分開, 上身用條有牙膠帶拉一下, 就可以當陀螺玩, ...
馬仔 發表於 22-5-2012 11:40 AM

咁過隱............
Another old classic, thanks for sharing!:71:
就係呢一隻.

出處: http://www.collectiondx.com/gallery/v/Toys/Victora/Beta/PB181938.jpg.html

咁過隱............
CombattraV 發表於 22-5-2012 01:05 PM
如果光速電神可以合體成咁, 就會變成"無限合體"

出處: http://sky.geocities.jp/gekirobogun/aluuu.htm