Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.105~~~改造人英雄的延續~~~V3

我呢個姣婆終於唔守得寡 :35: 入左 V3 3 條魚仲有得找 :51:

PS 對天線真係有 d 危危乎,小弟強烈建設大家平時擺果陣同佢加支架 :77:
UM... 好似怪怪地咁
係唔係因為碌觸鬚太粗...
玩具 發表於 13-5-2012 01:02 AM
睇耐啲又唔覺得怪~~~~第一眼覺得怪GE原因係身型改動咗~~~觸角粗咗都係原因之一~~~~:38:
我係90後 冇睇過V3
但細個唔合有玩過V3 的玩具(膠公仔)
然後自己整RIDER KICK
vasaga 發表於 13-5-2012 01:31 AM
原來 V3 有唔少九十後都接觸過喎~~~~:handshake:話畀各位年青朋友知呀~~~~V3 當年真係爆紅~~~~連帶有小朋友玩拉打 kick 跳咗落街死咗~~~~跟住拉打劇係香港全面禁播進入黑暗期~~~~:42:
support!

始終昭和時期離我太遠
昭和系列我暫時只期待super1
v3等我bid得返1號先算~
攝影_基 發表於 13-5-2012 01:38 AM
謝基哥支持~~~~~我諗 super 1 會係出年推出~~~最難諗係手臂啲鬚鬚會用咩方法造出黎~~~~:DD
回復  saga522

agito 都好似差2個FROM 味出JE
但劍仲要係連影都無...........
ken138 發表於 13-5-2012 01:50 AM
全套 agito 係差兩個終極 Form 同埋 G3 Mild 同 V1 未出~~~~:help:
幪面超人 V3  代表著經典中的經典

小時候的回憶, 幪面超人 V3 把那年代的特撮片集推上巔峰,

那些年沒有能夠買這個 V3 人偶, 30多年後的今天夢想成真了.

遺憾是當年好像有小朋友扮演 V3 由高處跌下死亡, 劇集因而停播,

再播放時也改名 "鐵面金剛"
隨著邪惡組織 Shocker 被幪面超人一二號消滅後~~~全世界終於回復以往安靜和平的日子~~~ 但 Shocker ...
Somebody_Ex 發表於 12-5-2012 02:53 PM

小時候的回憶, 幪面超人 V3 把那年代的特撮片集推上巔峰,

那些年沒有能夠買這個 V3 人偶, 30多年後的今天夢想成真了.

遺憾是當年好像有小朋友扮演 V3 由高處跌下死亡, 劇集因而停播,

再播放時也改名 "鐵面金剛"

梗要入嚟支持下森大!:71:

小弟算係第二時間入手了, 還好價錢還未被炒上天 (小弟行勻旺角同油麻地格晒價至入手), 但都要比之前嘅 Skyrider 貴很多, 不過睇完森大嘅玩具報告, 再加上對 V3 嘅鍾愛, 感覺都係值得嘅!
小時候有看過些昭和rider劇, 印象最深刻的就是V3.
ToysHunter99 發表於 13-5-2012 08:33 AM
ToysHunter99 兄對 V3 有深刻印象~~~~就算係睇番麗的後期重播叫鐵面金剛~~~咁你都唔會太後生啦~~~~:77:
Kuuga~~~555~~~響鬼~~~W,我都一樣有共鳴吖~~~
pein 發表於 13-5-2012 11:17 AM
Kuuga 著重人情味濃各人演技出色~~~:love:555 就新科技設計取勝~~~:)響鬼回歸日本傳統主角有男人味~~~:!W直頭係近期拉打新里程~~~連我都儲咗十零支 Gaia Memory~~~:DD
雖然自己係90後 但係細個睇既第一套拉打就係V3第一集
darktoby 發表於 13-5-2012 11:35 AM
darktoby 兄係 90後朋友都有睇第一集V3~~~~~真係有福~~~:handshake:
兩條天線依家巳經好牙煙,再幼d真係唔敢想像,我寧願要返black果隻軟膠天線
tvg 發表於 13-5-2012 12:11 PM
軟天線都可以造到直~~~不過大量生產後再加入盒後GE氣溫變化~~~~就避免唔到會出現彎曲問題~~~:(而家所有 SHF 都用咗硬膠觸角~~~ 一二號 black RX G3 等都係~~~攪到唔少朋友跌斷咗對角~~~儲 SHF 心態變灰晒~~~:cool:

其實只是當年(好似二千年左右)玩PS1既V3
隻格game幾好玩, 又做到好似睇動畫一集一集咁
之後就幾鐘意V3
以前細過又無玩裝X 同SIC
而家第一時間入了
隨左唔係鐵腳外, 其他都好滿意
v3我都仲有頭幾集同尾10幾集既VCD係屋企..不時拎出來解吓悶...好好睇架:71::71:
又學到野喇, 多謝Some大report
ToysHunter99 兄對 V3 有深刻印象~~~~就算係睇番麗的後期重播叫鐵面金剛~~~咁你都唔會太後生啦~~~~
Ku ...
Somebody_Ex 發表於 14-5-2012 09:58 AM

Memory可用性的確極佳~~~:71:
可改做真USB嚟用~~~我自己都有10幾支~~~:35:
V3觸角方面真係好危~~~:47:
事關我換手時候太緊,拔出嗰下衝力太大响觸角旁邊擦過~~~:50:
幸好冇事~~~:52:
V3不是在下年代,在下又5會為儲而儲,於是昭和系SKIP哂
上尼睇各位影靚相就夠喇
zero2443 發表於 13-5-2012 12:51 PM
唔啱唔緊要~~~~~入黎睇加支持已經OK~~~~~~:$
最高の仮面ライダーV3~!!!
ultravinz 發表於 13-5-2012 12:59 PM
Black 之前一定係 V3 最高~~~~而家睇黎同 Black~~~Kuuga 同級啦~~~~~:handshake:
V3真係好型..........你的相片令我好多回憶!!謝謝
AWKS 發表於 13-5-2012 02:21 PM
多謝 AWKS 兄支持~~~~我一路打個帖都回憶番唔少場景~~~~:)
V3就一定係昭和系的最愛∼∼無得揮∼∼

都唔知B記點解比咁小貨出來∼∼
yin 發表於 13-5-2012 03:18 PM
昭和最愛大部份朋友都揀 V3~~~跟住就輪到一號同亞瑪遜~~~~:)
我呢個姣婆終於唔守得寡  入左 V3 3 條魚仲有得找

PS 對天線真係有 d 危危乎,小弟強烈建設大家 ...
garykctse 發表於 13-5-2012 05:30 PM
恭喜晒 gary 兄~~~~~:)如果把握唔到機會入手~~~笨大又遲遲都唔再販~~~~咁又中多一次笨大毒計架啦~~~~~重要係天天受折磨嗰隻~~~~~:no:

那些年 ...
illego 發表於 13-5-2012 11:17 PM
就係因為有小朋友玩拉打kick跌咗落街~~~令各超人特攝劇全面停播~~~得番啲卡通動畫或者非超人型式GE特攝片播~~~~嗰時細個唔知點回應呢啲慘事~~~:67:個個同學因為無得睇都無晒心機~~~:42: