Toysdaily 玩具日報

新BB戰士討論區

原文章由 Squall 於 23-11-2006 10:44 PM 發表

呢個係COMIC BON BON 25周年, 搵左七位有份設計BB角色o既作家設計o既大將軍
暫時應該無話過模型化 (而且以個造型而言係好難立體化o既)

順帶一提, BB戰士漫畫係 COMIC BON BON連載開o既

個造型參考歷代SD世界的設定, 騎士同G-Arms o既元素都有.

立體化... 出扭蛋或者小模型都有機會. BOMBOM以前都送過呢兩種贈品.
原文章由 billwai 於 23-11-2006 09:53 PM 發表
其實都有少少消息,好似理隻爆贊歡大將軍可能模型化
係台灣forum見到,不過好似係記念一本雜誌創刊25周年

http://img156.imageshack.us/img156/9537/30 ...

都幾正.....但有點怪怪地既feel
:shy::shy:
原文章由 電擊小伙子 於 25-11-2006 12:08 PM 發表

都幾正.....但有點怪怪地既feel
:shy::shy:

我唔多鐘意胸前金色的物體.....好怪.....
原文章由 Devil_Fudou 於 24-11-2006 08:26 PM 發表

呢張有講 "完全立體Figure大公開" 喎~~~

我係講「模型化」喎大大:cool:

:!:):)
原文章由 yujioh_tang2002 於 25-11-2006 12:14 PM 發表

我唔多鐘意胸前金色的物體.....好怪.....

ME TOO 啦!佢用龍咪重好:blame:
原文章由 AXEL 於 25-11-2006 02:47 PM 發表

:!:):)

幾好喎:)
小弟舊作 BB戰士 251 FA-78-1 FULL ARMOR GUNDAM(迷彩仕樣)

原文章由 電擊小伙子 於 25-11-2006 03:11 AM 發表

ME TOO 啦!佢用龍咪重好:blame:

係啦..... 我都覺心口好怪........ 其他parts就好型...
原文章由 Lobo 於 30-11-2006 03:49 PM 發表
小弟舊作 BB戰士 251 FA-78-1 FULL ARMOR GUNDAM(迷彩仕樣)

http:/ ...

薑餅人兄o既BB真係隻隻都係高水準作品:)
原文章由 Squall 於 30-11-2006 16:44 發表

薑餅人兄o既BB真係隻隻都係高水準作品:)

多謝...過獎了~~
遲下有機會的話會再發表一d BB戰士比大家睇,
話時話,我隻BB戰士"破牙丸"仍然未搞好,遲d得閒就先搞掂佢~:!

P.S>你好好記性喎,仲記得我叫薑餅人~^^
原文章由 Lobo 於 30-11-2006 11:25 PM 發表

多謝...過獎了~~
遲下有機會的話會再發表一d BB戰士比大家睇,
話時話,我隻BB戰士"破牙丸"仍然未搞好,遲d得閒就先搞掂佢~:!

P.S>你好好記性喎,仲記得我叫薑餅人~^^

我要向你好好學習:no:
Lobo 大大又出手喇! 好嘢! 期待大大更多的 BB 作品.
昨天剛完成「鎧王頑駄無」,請各位前輩多多指教。

http://www.wretch.cc/album/show. ... 1142983697&p=35
想問問而家邊度仲有舊既bb戰士賣?