Toysdaily 玩具日報

新BB戰士討論區

原文章由 電擊小伙子 於 10-12-2006 10:48 AM 發表
最近咪出左元祖mark-1 既
你地覺得點.....
會唔會有mark-2:shy:

有......先前好似有大大post過......好似係2月....
但係個機體list有問題
原文章由 電擊小伙子 於 11-12-2006 09:23 AM 發表

但最近都有元祖重出:shy:

有咩?!?!?! 邊隻呀~???
原文章由 電擊小伙子 於 06/12/11 09:23 發表

但最近都有元祖重出:shy:

If Badai will re-issue 元祖 (not those size-reduced Gaspahon...), I will definitely not miss out the Knight's series...
:shy::shy:
想問一下買了bb no. 281 紅炮擊渣的大大,這隻上色前後的分別大不?
所指的是它的紅色部份,拿著說明書跟部件對比了很多,實在看不出太大的分別
原文章由 Devil_Fudou 於 12-12-2006 05:50 AM 發表

有咩?!?!?! 邊隻呀~???

最近咪出左元祖mark-1 :)
我想問下破牙丸同超將軍鬥我有咩分別:?:?:?
原文章由 cth108 於 12-12-2006 07:08 PM 發表
我想問下破牙丸同超將軍鬥我有咩分別:?:?:?

本體一樣但成型色唔同, 「裝甲」唔同

[ 本文章最後由 Squall 於 12-12-2006 10:40 PM 編輯 ]
原文章由 mirage 於 12-12-2006 06:46 PM 發表
想問一下買了bb no. 281 紅炮擊渣的大大,這隻上色前後的分別大不?
所指的是它的紅色部份,拿著說明書跟部件對比了很多,實在看不出太大的分別

我個人是覺得差別不大。

不過你都拿說明書跟套件做比較了,應該也看得出來吧! :p
原文章由 電擊小伙子 於 12-12-2006 06:52 PM 發表
最近咪出左元祖mark-1 :)

不過我覺得不是很滿意,而且又小隻。
採用類似 Touch Gate 的技術,湯口還滿明顯的。
況且是屬於盒蛋系列,根本不能挑自己想要的。 >O<
原文章由 jasonhg 於 13-12-2006 11:10 AM 發表

不過我覺得不是很滿意,而且又小隻。
採用類似 Touch Gate 的技術,湯口還滿明顯的。
況且是屬於盒蛋系列,根本不能挑自己想要的。 >O<

我都唔係好滿意.......d夾口:no::no::no::no:
咁多位大大知唔知e個月有咩bb復刻:)

[ 本文章最後由 電擊小伙子 於 21-1-2007 01:35 AM 編輯 ]
上星期在牙虎見到有2,3號第二日想bid已經無左
籌備時間超過半年的「BB 戰士」改造計劃終於完成喇!

改造前 (BB 戰士 285 號: Blaze Zaku Phantom [Rey Za Burrel Custom])

利用 1/144 Slash Zaku Phantom 的部件來改造.

改造後(Slash Zaku Phantom [Yzak Jule Custom])

多謝觀賞!
原文章由 h9317784 於 3-2-2007 10:16 PM 發表
籌備時間超過半年的「BB 戰士」改造計劃終於完成喇!

改造前 (BB 戰士 285 號: Blaze Zaku Phantom )
利用 1/144 Slash Zak ...

重點的背包部分看不到了 :no:

大大很好的技術...想笨大出slash版很久了,估計無望