Toysdaily 玩具日報

新BB戰士討論區

支持一下
原文章由 mirage 於 3-2-2007 10:21 PM 發表

重點的背包部分看不到了 :no:

大大很好的技術...想笨大出slash版很久了,估計無望

其實有影到, 不過見影埋枱面啲塵, 唔好意思貼出嚟啫! :shy:

背包部分:
原文章由 h9317784 於 3-2-2007 10:45 PM 發表

其實有影到, 不過見影埋枱面啲塵, 唔好意思貼出嚟啫! :shy:

背包部分:

沒關係,誰的桌面會沒塵的 :)

不知道背包的修改程度有多大?
看1/144的說書是很簡單的左右兩個件罷了,但估計會跟bb的背部位置的弧度有點差距吧
原文章由 mirage 於 3-2-2007 10:52 PM 發表

沒關係,誰的桌面會沒塵的 :)

不知道背包的修改程度有多大?
看1/144的說書是很簡單的左右兩個件罷了,但估計會跟bb的背部位置的弧度有點差距吧

完全正確! 背包位置是需要偷空一部份來配合渣古背脊的弧度. 小弟改裝時過份重手, 最後要用混合畢地修補.
原文章由 h9317784 於 3-2-2007 10:56 PM 發表

完全正確! 背包位置是需要偷空一部份來配合渣古背脊的弧度. 小弟改裝時過份重手, 最後要用混合畢地修補.

那就成了,只要磨走一點來配合的話...我也去買一隻來玩 :DD
多謝大大的指教了 :)
h9317784大大的SD版SLASH ZAKU PHANTOM改得很好~~

我舊年都有打算整6隻色渣古(紅,綠,白,橙黃,淺藍,粉紅)
結果整0左白色,橙黃色之後就冇再整,紅色0個隻露娜機整0左一半就擱置了~
1至7號有無相睇
原文章由 Lobo 於 4-2-2007 07:29 PM 發表
h9317784大大的SD版SLASH ZAKU PHANTOM改得很好~~

我舊年都有打算整6隻色渣古(紅,綠,白,橙黃,淺藍,粉紅)
結果整0左白色,橙黃色之後就冇再整,紅色0個隻露娜機整0左一半就擱置了~

Lobo 大大言重了, 其實點都及唔上你舊年嗰兩隻橙、紫渣古咁靚啦!

p.s. 如果冇記錯, 之前應該係 Lobo 大大提示過小弟點改造個背包的. Thanks!

[ 本文章最後由 h9317784 於 5-2-2007 12:16 AM 編輯 ]
原文章由 h9317784 於 5-2-2007 12:10 AM 發表

Lobo 大大言重了, 其實點都及唔上你舊年嗰兩隻橙、紫渣古咁靚啦!

問一下大大你的slash的混色比例是怎樣的?
大大的作品很出色,我把黑白的配色改成白色, 對比一下.

原文章由 167169 於 15-11-2006 12:10 AM 發表
因為冇新既bb可以睇上眼,所以都係得烈傳:sad:

[ 本文章最後由 rider01 於 5-2-2007 01:23 AM 編輯 ]
2007年bandai有冇plan出bb戰士?

好耐無消息~
新果d既BB 戰士既故事唔夠以前果d咁好睇,
等佢出復刻好過
我都係BB戰士迷,LATER POST 相出來
借用前面某位朋友的图:

:) 我都买佐呢只,依家阿哥整梗,迟 D 将会贴上来分享∼

[ 本文章最後由 HOPPER 於 5-2-2007 05:30 AM 編輯 ]
原文章由 llggjj 於 5-2-2007 01:56 AM 發表
2007年bandai有冇plan出bb戰士?

好耐無消息~

其實 Bandai 係唔係將啲 resources 擺晒去軍曹系列, 所以唔出 BB 戰士呢?