Toysdaily 玩具日報

新BB戰士討論區

呀~~~~ 我又貼下先~~~ 係我好幾年前砌既Shining同Astray~
隻Astray砌到一半就停左..... 一直到而家都無再砌過模型喇.......

原文章由 jasonhg 於 6-12-2006 10:49 AM 發表
昨天剛完成「鎧王頑駄無」,請各位前輩多多指教。

http://www.wretch.cc/album/show. ... 1142983697&p=35

隻金幾號:)
原文章由 電擊小伙子 於 6-12-2006 07:41 PM 發表

229 鎧王頑駄無
:)
原文章由 AXEL 於 6-12-2006 07:46 PM 發表

229 鎧王頑駄無
:)

NO NO NO:):) 我話緊隻油幾號
有機會把小弟我的也鋪一下!
BB,元祖 還是我的最愛!
原文章由 電擊小伙子 於 6-12-2006 07:41 PM 發表

用 GSI  C-9 Gold 打底,再上一層 GSI C-48 Clear Yellow ,效果滿不錯的。
發色跟電鍍金相差不遠。

之前 頑駄無大將軍異步流武版 也是用這種方式上色的。
http://www.wretch.cc/album/show. ... 1383084926&p=82
原文章由 jasonhg 於 8-12-2006 09:36 AM 發表

用 GSI  C-9 Gold 打底,再上一層 GSI C-48 Clear Yellow ,效果滿不錯的。
發色跟電鍍金相差不遠。

之前 頑駄無大將軍異步流武版 也是用這種方式上色的。
http://www.wretch.cc/album/show.php?i ...

我打算用來上鎧騎士f90:shiny::shiny:
咁多位你地最LIKE 邊隻武者OR騎士:)
原文章由 電擊小伙子 於 9-12-2006 12:08 PM 發表

:!
我選有型的--NO.247 破牙丸!!!!!

[ 本文章最後由 yui-ling 於 9-12-2006 12:26 PM 編輯 ]
原文章由 電擊小伙子 於 9-12-2006 12:08 PM 發表

可唔可以講d好out ga,
我最鍾意武者飛驅鳥,可以裝上純金護甲,勁型

I prefer 天翔狩人摩亜屈
原文章由 jasonhg 於 6-12-2006 10:49 AM 發表
昨天剛完成「鎧王頑駄無」,請各位前輩多多指教。

http://www.wretch.cc/album/show. ... 1142983697&p=35

真係好似 wing zero custom + zz

:DD
原文章由 CK1984 於 9-12-2006 03:16 PM 發表

唔係好似, 係直頭係......漫畫入面就係W果5個博士 (同佢地一樣樣o既人XD)加阿寶阿爸 (又係一樣樣o既人XD) 整出黎o既; 至於駕駛者「董事長」本身就係以ZZ為藍本
原文章由 CK1984 於 9-12-2006 03:16 PM 發表

大大眼力真好,「鎧王頑駄無」的原型就是 WGZC + ZZ,不過我倒覺得像 WGZC + GunTank。 :p

好多都好鍾意....
號斗丸...天零...飛驅鳥....超機動大將軍...
唔洗揀啊...:no::no::no::no: