Toysdaily 玩具日報

新BB戰士討論區

原文章由 jimmykwok 於 15-11-2006 12:40 AM 發表

等復刻la,龍飛都復刻,荒鬼,列空,列破指日可待:)

我就係等呢日
:shiny:
我想問下武者烈傳入面張說明書
有個好似係合體的黑影
點合架?
買曬先合到?
原文章由 CK1984 於 15-11-2006 12:43 AM 發表
我想問下武者烈傳入面張說明書
有個好似係合體的黑影
點合架?
買曬先合到?

您是指[武化無]可的合體?
原文章由 BUSTERMACHINE 於 15-11-2006 12:04 AM 發表

其實武者bb故事去到光之變幻篇既結局都可以叫做告一段落(又有前幾代既大將軍出現),之後果d O傳等炒埋舊人出黎玩既故事對我呢d老人家黎講都仍然係好難接受....
(既然O傳其中一個大佬係魔刃,咁點解唔叫翻真星勢多 ...

大大如果細心一睇被召喚到現代o既一班武者係咩角色,
就會知道點解~
因為歷代新主角都來齊~個名有"丸"o既都變成"王"~
而的確光之變幻係舊o既一眾BB武者o既結局,
而跟住o既MUSHA GENERATION就係一眾BB武者o既開始~

貼o的圖支持一下~
元祖系

BB大將軍系(九成素組...:shy:)

[ 本文章最後由 HIT.gms 於 15-11-2006 01:08 AM 編輯 ]
HIT.gms 大大好多正野喎
連金色好大個隻元祖都有
原文章由 Toro貓 於 15-11-2006 12:45 AM 發表

您是指可的合體?

係呀
點合架?
有無相比我參考一下...:sad:
支持一下:!

最近這系列的武者番長讓人提不起勁去買
真希望真正的武者系列快出新作:)
各位大大, 有冇聽過闇大帝頑馱無呢隻野

http://uk.geocities.com/bbsoul2003/m136.htm
有時間會講講:):):)
支持,不過bb小弟係齋砌
原文章由 bandan大幹部 於 15-11-2006 08:41 AM 發表
各位大大, 有冇聽過闇大帝頑馱無呢隻野

http://uk.geocities.com/bbsoul2003/m136.htm

闇大帝頑馱無同頑馱無大光帝係由"頑馱無結晶"(SD戰國傳時代)分出來的。
代表光同暗正反2面,情況同SDV入面o既騎士高達與撒旦高達一樣。

最後頑馱無大光帝取得勝利,同闇大帝頑馱無結成"鳳凰結晶",
一路引導由"傳說之大將軍"時代到"光之變幻"時代o既武者。

頑馱無結晶(四大將軍) >一分二> 闇大帝頑馱無同頑馱無大光帝(勝) >二合一> 鳳凰結晶

而騎士高達與撒旦高達亦都係一樣,結合變成超越之龍,
一路引導由"聖機兵傳說"時代到"光之變幻黃金神話"時代o既騎士。

武者真惡參 (SD戰國傳) >一分二> 騎士高達與撒旦高達 >二合一>超越之龍

有錯誤請指正~
原文章由 CK1984 於 15-11-2006 02:05 AM 發表

係呀
點合架?
有無相比我參考一下...:sad:

沒有記錯的話應是這樣:
265.烈丸----->號刀
270.嵐丸----->霸兜
274,霧丸----->天翼
277.雷丸----->鎧甲,大炮
278.留精太-->鐵肩,俊腳

烈丸裝備後的樣子
http://tinypic.com/50fja8<!--%20/%20message%20--><!--%20sig%20-->
我個時玩到武神輝XX就無玩 .......
原文章由 HIT.gms 於 15-11-2006 10:20 AM 發表

闇大帝頑馱無同頑馱無大光帝係由"頑馱無結晶"(SD戰國傳時代)分出來的。
代表光同暗正反2面,情況同SDV入面o既騎士高達與撒旦高達一樣。

最後頑馱無大光帝取得勝利,同闇大帝頑馱無結成"鳳 ...

呢位大大有冇超越之龍既圖呀:)
我對呢隻野好有興趣
我都只係見過幾次
:love:
原文章由 HIT.gms 於 15-11-2006 12:58 AM 發表

大大如果細心一睇被召喚到現代o既一班武者係咩角色,
就會知道點解~
因為歷代新主角都來齊~個名有"丸"o既都變成"王"~
而的確光之變幻係舊o既一眾BB武者o既結局,
而跟住o既MUSHA GENER ...

e原來d元祖都幾正喎:shiny: