Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] ○●○【潘朵拉星上的藍色巨人】阿 凡 達 .A V A T A R .J A K E S U L L Y ○●○

平心而論,無一樣事物可以滿足哂所有人,最緊要都係自己接受到,如HT做全身包膠BODY時,就會有人覺得活動性低,
額頭上面果塊野可唔可以除落黎 ? :44:
包膠可擺2年之後可能出油或乾硬化,
唔包膠可能玩到10年,我都唔想我收藏既玩具咁快玩完......
睇過好多人既M記經歷,爆膠,碎骨,溶膠....幾靚都冇用,
真係買番黎影完相留最美一刻咩,
要完美身形就不可動,要可動就有關節,要好睇包膠就預咗玩唔耐.....
只有思想中的要求可以完美......但世上無法生產完美的玩具......
(可以接近完美,但唔會係呢個價錢。)
對佢有愛咪話正羅,冇就一定話吾得!
個人認為一般啦,比city hunter好好多:(
無乜愛,不過純粹因為特別訂左,今晚拎:43:
取消肚臍下面個關節仲好,
反正活動性不大,
依家好似著多一條藍色底底咁。
請問額頭上面果塊野可唔可以除落黎 ?  有無人理下我 ? :53:
唔包膠可能玩到10年,我都唔想我收藏既玩具咁快玩完......
睇過好多人 ...
Dick.Po 發表於 8-5-2012 10:24 AM

中曬我對包膠既睇法,但覺得唔包膠可玩唔只10年....
包膠唔敢擺大動作,咪又係變左PVC雕塑......
回復 16# mickey308308

唔驶指名道姓咩???
洲長好彩未出事。

就係因為要申請洲長display許可,至放棄了阿煩煩......
catcat 發表於 8-5-2012 09:13 AM

查實物理定律難違,一定高庋重量,關節非金屬的話。。。。
就會好似人咁,需要休息:78:
睇過好多人 ...
Dick.Po 發表於 8-5-2012 10:24 AM

不能同意更多了:$
但總係有人喜歡主觀地提出要求而忽視其他因素,
咦!我老細都係咁噃:ice:

Having taken fast back home yesterday noon. QC is dame good, zero complaint!
Especially admire for the mood of HS, crystal cat eyes, all hair  braids & feathers, detail painting with non sticky handfeel...etc.
Everything presents in the delicate way of workmanship.
Plus the giant body, HT shows how serious works have been done for Jake Sully!
All joints of mine are pretty stiff enough, it has no natural fall at all in 2 hours of play.
In terms of improvement, the articulation of both arms is always the same old boring question.(max. bigger than 90 degree),
The shoulder & chest can be a little bit wilder which should support him looks much firmly gigantic!
The light effect of stage is not good enough & the idea is even not impressive like Classic Predator's one.
As a HT collector, this JS must be the unique one in HT's catalogue so far. 1st giant body, crystal eyes, planted hair braids with scale feathers.
As a Avatar fans, one simply final word: Satisfied!

PS: Looking for someone's post of Jake Sully in outdoor shootings!
應該唔得啦,無謂整爛佢啦,這是最後大戰的造型。

請問額頭上面果塊野可唔可以除落黎 ?  有無人理下我 ?
toys991 發表於 8-5-2012 02:18 PM
Dick.Po 發表於 9-5-2012 02:29 AM

oh.....甘我只好等ht avatar 下一個 ver , 我鍾意平常look多D
始終鍾意愛好和平/大自然既 阿凡達 多D :61:
Dick.Po 發表於 9-5-2012 02:29 AM

那小刀套是怎裝上那繩子上的?是用膠紙嗎?