Toysdaily 玩具日報

查看: 11632|回復: 7

[玩具報告] TF Prime - Terrorcon Cliffjumper (AM)

等左好耐ge喪屍版CJ去到日版的AM系到先出
同之前公佈過ge官圖黎講係完全唔同8
用返FE模,有紅色body換成紫透真係非常吸引
但就算要去到玩貼紙ge地步都居然冇左最重要心口致命傷ge戰損,有點失望
另外第一次玩AM系列
主打係同美版9成一樣膠色,但0上色
送一推膠紙比你自己玩
本身都不太滿意,不過諗住d貼紙靚ge都冇所謂
點知玩上手,d貼紙根本冇一張係對位齊邊!十分惡攪!!
一路貼一路覺得離譜,難以想像日本玩具會出到d咁ge質素ge貼紙
最後嬲得濟將大部份貼紙都撕走左
另外送多隻target master不過好似模型咁要自己砌
真係非常次缺乏誠意,不過今次跟CJ的居然係ravage!
為左紫透色同補完soundwave都係冇得走雞

AM系列另一致命特色
多左d莫名其妙的窿
仲要突晒出黎
為左就係可以載具mode裝把武器....

Ravage!!

有點電影版的影子

死了的CJ被Megatron插入dark energon
成為殺戮機器

頭雕面相幾好的
自己在右邊臉的傷痕處油了淺黑鐵色
還有眼晴用了金屬藍

紫色的,獨角的,暴走的
令人想起.....

Ravage變得武器-電鋸?
好襯喪屍呢

跟另外PCC的target master電鑽組合玩

Thanks!
http://blog.yahoo.com/_PN6A2R6CZCP5PHGZKBWBL4TJ4Y/articles/591243/index
頭像被屏蔽
好靚,完全冇膠味~~~~~~~~~~:71:
呢隻真係唔錯...
我想問盒的封面隻 cliffjump 心口咪好似有個好大的彈孔
點解隻玩具唔多覺眼??
因為用貼紙的問題??
呢隻真係唔錯...
我想問盒的封面隻 cliffjump 心口咪好似有個好大的彈孔
點解隻玩具唔多覺眼??
因為用貼 ...
36韜 發表於 29-4-2012 11:31 AM

因為無的,貼紙無彈孔。
呢隻真係唔錯...
點解隻玩具唔多覺眼??
因為用貼 ...
36韜 發表於 29-4-2012 11:31 AM
因為無的,貼紙無彈孔。
ywwong 發表於 29-4-2012 05:13 PM

因為連貼紙都冇戰損位比你貼:help:
不諾黎緊又有隻美版就會有.....不過係sdcc限定...

http://www.seibertron.com/transformers/news/official-images-of-sdcc-exclusives-transformers-prime-rust-in-peace-cliffumper-and-transformers-fall-of-cybertron-bruticus-giftset/24712/
因為連貼紙都冇戰損位比你貼
不諾黎緊又有隻美版就會有.....不過係sdcc限定...
waven 發表於 2-5-2012 12:28 PM

老老實實...............佢呢個mod雖然真係正
不過佢再咁出法真係出到爛
之前Singapore Cybertron Con 公佈會出個 g1頭prime身個時已經:(左
依家佢呢個sdcc限定真係:70:埋
買ge話真係純水為左個盒
To bad is that the window is not in transparent black colour. I still have not put on the stickers.
回復 5# waven

好似日版透明紫色靚 d wo...
美版限定...用番紅色...好似冇咩誠意 wo