Toysdaily 玩具日報

查看: 11169|回復: 13

[玩具攝影] Figma 巨神兵

先感謝juwan兄報料:64:(信鵝)原來已經有貨,我終於買到啦,自上年買唔到開始,就苦等了6個月,終於----終於等到出第2批貨,先粗粗地影幾張:43:

風之谷的巨神兵,終於完全城長:$ 我的奧瑪,戰爭的調停者!!!!!!:*
福音戰士eva的原型.........:handshake:
so ugly....................:47:
I support this one ar!! :$:$
正~ 信和果批應該係快貨,
小弟都訂左~等緊2月果批
福音戰士eva的原型.........
EN9e@1979 發表於 20-1-2013 10:37 PM

really? omg...:50:
can you tell me what is this??
thx
i luv it .... but tiger won't let me :56:

回復 6# 223456

佢係宮崎駿老師風之谷入面熔熔爛爛果隻巨人-巨神兵(未完全城長)佢同eva新世紀福音戰士都係同一個作者-(庵野秀明)畫,但係佢早過eva出,所以都可以算係初號機既藍本(靈感來源),話說宮崎駿係唔想有隻咁恐怖既野搬上銀幕,所以先將電影中的巨神兵改到咁樣:70:
而呢一隻係漫畫板完全城長既巨神兵(故事中係最後一隻),只聽從娜烏西卡,娜烏西卡將佢命名叫-(奧瑪),   呢隻野其實唔係奸架,結局幾感人:$
回復  223456

佢係宮崎駿老師風之谷入面熔熔爛爛果隻巨人-巨神兵(未完全城長)佢同eva新世紀福音戰士都係 ...
aesopa09843 發表於 22-1-2013 12:14 AM

解說的好棒...精簡又扼要...:71:

我想說的就是這個意思啦.................:35:
回復 8# roundbun

我都覺得好靚, 可惜我女人覺得佢好恐怖唔俾我買....
回復  223456

佢係宮崎駿老師風之谷入面熔熔爛爛果隻巨人-巨神兵(未完全城長)佢同eva新世紀福音戰士都係 ...
aesopa09843 發表於 22-1-2013 12:14 AM

無知一問, 巨神兵係咪有電影出??
回復  223456

I see....thx your 解說...
無知一問, 巨神兵係咪有電影出??
lokia 發表於 22-1-2013 12:49 PM

日本上 eva 3.0 會同場加映一段巨神兵既短片
希望香港上果時都有啦,晌日本睇冇字幕完全唔知嗡乜 :(
日本上 eva 3.0 會同場加映一段巨神兵既短片
希望香港上果時都有啦,晌日本睇冇字幕完全唔知嗡乜
roundtable 發表於 22-1-2013 09:36 PM

http://www.youtube.com/watch?v=yW7i6fj_ZJw         
哩個??~~  正喎~~:71: