Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] (上映在即, 又係復仇者) 另類Avengers!!

復仇者系列, 3.75"好多師兄都大叫失望, 6"未出, 而12"則未必人人玩得起+未出!
所以今次要介紹嘅Avengers, 唔係3.75", 6", 12"!
而係細細粒, 好多配搭嘅Lego!!
當然, 以大部份HK商家嘅"唔炒唔安落"特質, 依第一水貨被炒高幾十至一兩百, 令人卻步!
小弟有幸係電影上映前入到兩set, 大前題係正價入! 向炒價說不!
先睇睇6865 Captain America's Avenging Cycle!

有72 pieces, 當中最吸引係此set獨有嘅Captain America!

背面

開盒!! 有兩包件+一個電單車殻+一張貼紙+一本說明書!

Captain America

整體都ok, 唯獨頭兩側居然冇印對翼仔!

Alien General

敵役角色, 未知戲中表現如何, 而是次人仔製作精美!

Alien foot soldier

考慮梗好唔好入多一兩隻!

Soldier武器

Avenging Cycle

紅藍配色, 唔知戲入面會唔會有呢?

盾可置於車尾!

外星炮台

外星飛行器

此set餘件:

小劇場: Alien來襲, CA奉命到場!

發炮!

我擋!

CA絕技---飛盾!!

依個時候, 出現係CA面前嘅係...!?

General!!

CA唯有...出槍!! (而點解有把槍嘅!!??)

搞掂, 收工!!

至於把槍...
Captain Rex: 我把槍呢??

6865總覧:

說明書後小漫畫!

#2續!!
到另外一盒, 6867 Loki's Cosmic Cube Escape!!

共181 pieces, 賣點係ironman人仔!!

有兩包件+一張貼紙+一本說明書+一本漫畫!

再獨立包裝!

Hawkeye

有兩個表情!

略歉髮型唔太似!

弓箭!

Loki

係今wave有三set都有佢! Single-side print!

頭盔以rubber plastic製成!

杖+Cosmic Cube!

Ironman (mark 6)

面罩可開合, 有兩個表情!

唔少人話佢頭大身細, 個人認為ok, 幾有特色!!

美中不足係冇跟頭髮!! (Loki都冇!)

試試Hawheye嘅頭髮!

Obi-wan style!

Anakin style!

吉普車!!

餘件!

小劇場: 某日Hawkeye神色可疑地揸架吉普車出基地...

原來係俾Loki控制住!

Ironman發現此事..

穿上戰衣, 前往攔截!!

Loki: 三十六著走為上著!!

Avengers集合!!

等梗6868, 6869嘅Hulk, Thor同Black Widow!!

X-men冇興趣,Spider-man則出animate版, 要睇下實物!

花絮: 飛吧Ironman!!

Thx for watching!!
ching 呢SET分享好正:71::71:
LEGO真係幾得意=]
不過價唔平~"-
最後IRON MAN飛個幾張影得好好:71:
好得意呀!!!!!!!!!!!!!! 可唔可以話我知邊到可以入都呢set lego !!:63:
好正的Lego!!!!!:38:
呢set野好正wo~
不過Captain有少少失望冇得除頭盔:80:
tony試頭髮果到笑咗~Anakin style幾夾~
hulk都好....:(
呢套幾正
另平時唔玩 lego 的我...都有心動的感覺
:35:
雖然有玩lego,但marvel唔知係咪玩慣3.75,lego麻麻,
但隊長個set百幾蚊,平平地都可以買黎玩下~
請問大大系邊買的...同埋分別幾銀..可否pm我呢,,,,thxxxxxxxxxxxx