Toysdaily 玩具日報

樓主: leo_yamtszfung

[詢問] 香港魂Shop付款問題

我以擊龍神黎計480...
如果今次唔係免運費既話就要520...
同之前鋪頭有得訂行貨差唔多...
不過唔同就 ...
小堅 發表於 20-4-2012 11:02 AM

運送過程個risk要自己take埋
運送過程個risk要自己take埋
yugi 發表於 20-4-2012 11:05 AM

YES...
同埋唔知件貨到時缺貨或者有咩事...
可以點樣同佢換返...
如果送貨個時CHECK埋先收貨...
有缺件唔收貨,咁樣得唔得???
YES...
同埋唔知件貨到時缺貨或者有咩事...
可以點樣同佢換返...
如果送貨個時CHECK埋先收貨...
有 ...
小堅 發表於 20-4-2012 11:08 AM

除非係運送途中造成的損毀,如果唔係個送貨員應該無責任換貨掛:(換唔換得就要睇佢好唔好人:(
除非係運送途中造成的損毀,如果唔係個送貨員應該無責任換貨掛換唔換得就要睇佢好唔好人
yugi 發表於 20-4-2012 11:12 AM

咁缺件又要SEND E-MAIL畀佢,等佢覆...
尋晚用左VISA畀錢...
依家等7月收貨...
如果價錢相差唔大, 真係去返"頑貓"好過........
特登留係屋企或公司等佢寄貨嚟真係好q麻煩; 而且"頑貓"可即場開盒check, 如有爛/欠件又可換, 但送貨條友肯定唔理呢尐~~
唔知會唔會有robot魂的限定訂呢?
不果如果有個價差唔多就去邊訂都無所謂lu~
最好笑的係係佢facebook到十問十唔應,都唔知係未做生意...
只係問佢魂限遲d有無得訂都唔答,
講句唔好聽真係大支野.........:angry:
咁缺件又要SEND E-MAIL畀佢,等佢覆...
尋晚用左VISA畀錢...
依家等7月收貨...
小堅 發表於 20-4-2012 11:14 AM

應該send mail ok 佢條文有講話---有關貨品發生錯誤或生產質量問題--有得退貨,郵費佢地比~~

[ Defective ]
Should you find any defect in our products, please contact us within 7 days of receipt. We will take prompt action (e.g., exchange of goods, etc.) upon receiving your call. (Shipping and handling fees will be covered by BANDAI.)

- Please save the cartonbox, shipping slip, and packing slip as were received.
- Our products are delivered in a shipping carton.

Please understand that we are not liable for the damages made to the carton but not to the product or package itself;
and therefore such case will not be eligible for exchange.
想問之前係會場做左手續訂一件擊龍神, 依家又要搞多次, 禁我吾理佢email 吾訂得吾得架??:?
請問有冇 魂 shop 香港既 WebAddress, 之前 bookmark 左, 不過唔見左. >.<""
應該send mail ok 佢條文有講話---有關貨品發生錯誤或生產質量問題--有得退貨,郵費佢地比~~

[ Defe ...
takeshi 發表於 20-4-2012 11:45 AM

咁都好D...
唔係又唔知等幾耐...
即係E+收左錢先..但7月先送?
即係E+收左錢先..但7月先送?
kaiyu 發表於 20-4-2012 02:53 PM

有兩個方法...
1. 用信用卡畀左錢先,七月收貨...
2. 等收貨個陣先收錢,不過要收多15蚊,唔知係計每件都每次...

今日上去 訂左 NU Gundam 既兩 sets 限定 parts ,
兩件貨運費 為 $40  , 貨價為 10 算左右
官網係咪以後keep住用英文~~~~!?
除非係運送途中造成的損毀,如果唔係個送貨員應該無責任換貨掛換唔換得就要睇佢好唔好人
yugi 發表於 20-4-2012 11:12 AM

我寧願自己出鋪頭訂囉... 講真 香港地有幾大丫, 旺角都算係玩具集中地
o係o個度訂野仲可以順便睇埋有咩新野出
日本就話全國要運輸姐
我覺得搞網店係Bandai唔想同實體店share 利潤所以先咁搞:o