Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 3A - Real Steel Ambush

頭像被屏蔽
回復  seven7

我相信你便是老板了,既然你問我,我就將件事說出來,之前我幫你買個一隻THREEA TK,不過 ...
nevermind 發表於 24-4-2012 11:46 PM

唉,又多一個認為自己比左錢就係大哂既客人,

1.你成兩個星期先開盒話有問題,如果你自己玩鬆哂,真係好難信你WO
2.其實3A認貨不認單,點解你要人地鋪頭幫你搞?3A都係會叫你自己寄返去幫你換
3.都係個句啦,如果你即場開,即場CHECK,我相信要即場換都無問題,消費者保障都有期限,
   你可唔可以拎住HOTTOYS張單,14日後同佢講因為你14日後先開要人換比你先?
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  JUNOWONG28

唔該請不要用別的ACCOUNT和我說話,請用回你7仔的ACCOUNT吧,對與錯請各玩家去評理, ...
nevermind 發表於 25-4-2012 12:25 AM

睇黎真係無估錯,師兄果然自己認為係咩就係咩既人了,哈哈
我好難用到7仔ACCOUNT,我都唔係佢本人,岩啦,
不過我好中意你一句,對與錯真係各玩家去評理,

如果只係講個人見解你認為偏幫個間店真係店主/打手既話,你可以慢慢,
我只係覺得幫你係人情,唔幫你都係道理自己又唔係做唔到既事,何必難為人?

買盒玩具返去打開盒,郁一郁個關節,放返入盒,要幾耐?
有問題,出唔到去,打個電話比人先備左案有幾難?
而家個問題只係鬆,你仲要過左14日後先話鬆,邊個信你?
自己可以同3A搞既,點解一定要去鋪頭?
比得錢你係客人,但係都要互相尊重.
CHING~自己拎去整啦....其實咁又為咩呢...你都係想隻公仔好番無事姐.......
唔洗嬲~~~~~
CHING~自己拎去整啦....其實咁又為咩呢...你都係想隻公仔好番無事姐.......
唔洗嬲~~~~~
mickey308308 發表於 25-4-2012 12:38 AM

我記得3A除非佢原本大貨出問題,如果唔係關節鬆係唔保的,
所以點解係都要鋪頭幫佢搞,大家可能知掛...

PS:又可能係我陰謀論左D姐
頭像被屏蔽
回復 151# nevermind

我唔清楚3A產品有否"保養期"及其長短, 及維修方法, 及7仔的3A換貨期 (我自己手上的7仔單說7天)。

關節鬆由於沒法現場驗証, 也各有不同體驗, 但兩星期後, 7仔仍跟進, 不算無理卦?

但聽聞3A係永久保養(有錯請改正), 只要你自己寄回廠便可代為修正。現在問題係你要求7仔在兩星期後代你去寄回廠, 來回 local dispatch 收$100 看似係一個合理既價錢。

問題所在相信係收個$100蚊。

我在X人買M記行貨公仔, 有鑊係要自己拿去行換, 當然如果新發售仍有貨佢地會換比我。
在豐X買電器單上寫明十天內壞掉可原盒回店換貨, 過期之後要自費去山卡拉找代理修理。

買到sad貨係唔happy, 但兩星期後回去換就未必一定換比你嫁喎。

Sad貨同3A關係點都多過7仔卦?  唔通7仔特登換盒sad貨比你咩,  加上3A永久保養, 自己寄去可能重貴過$100...

你上文對另一網友話7仔不老實, 但我現在看不到7仔騙你的地方喎? 同其他商户比, 7仔唔叫你自己搞已經好過某店了。你所說的頂多是一個自身不幸運的经歴吧, 把它算上7仔身上, 因此在公眾平台上話佢不老實好像有點不負責任吧。

好在現在多了事實去比大家各自分析。
回復  JUNOWONG28

謝謝師兄的提點,如我再和你再爭論下去,我想會引起不愉快的事情吧!

我們之間的對 ...
nevermind 發表於 25-4-2012 12:46 AM

SURE,價值觀既問題,點爭論都無絕對的答案,
師兄你慨然試過自己去信同3A換件,咁而家隻TK有無得保?
回復  nevermind

我唔清楚3A產品有否"保養期"及其長短, 及維修方法, 及7仔的3A換貨期 (我自己手上的7仔 ...
chankb 發表於 25-4-2012 12:48 AM

其實咁大隻野郵費都幾甘,哈哈(計包裹,通常都會+掛號架啦)
回復 161# JUNOWONG28

買到sad貨啲確係唔happy同麻煩。

但做人要公道。
頭像被屏蔽
回復  chankb

謝謝你的回覆,其實我早前已EMAIL給THREEA CS,TK已寄給他們維修了,我於郵局寄出TK連掛號 ...
nevermind 發表於 25-4-2012 01:20 AM

問題也有錯在於你的時間,
別一味把問題都只推在別人身上,
這次經驗提醒你下次開盒CHECK玩具,
銀行我遲了找卡數也要收我錢做手續費,
我相信這個價錢是因為你遲了7仔的保養期吧,當然還要等店主證明

如果我拿回去是在保養期內的受到這樣對待,我也不服
可惜你是過了多少日子?
這樣的事就說別人不老實,
做人公道一點好嗎?
回復 153# nevermind

上面那位玩具帝國二等兵大大應該不是 SEVEN 的代表吧。 因Seven, 真抱歉你受牽連! Sorry!

我在此向廣大玩家保證(包括有冇接觸過小店的同好),SEVEN 就維修任何 THREEA 產品,以往從不,現不會,亦將不會收取分文這完全是 3A的售后服務, SEVEN為什么要收你$100元作運輸的費用?!  為顧客代辦維修,實是舉手之勞。(除非 3A不能提供)
或者大大對 THREEA 及 SEVEN 的服務忠旨不太了解。
SEVEN 係 ACI Toys International Limited 的姊妹公司,亦即是 THREEA 係 香港唯一三間獲 THREEA 合法指定的 特約經銷商 之一,有長期緊密的合作關系!
我們素來對顧客認真,對同事要求嚴格,我很難相信有顧客係 SEVEN獲此種對待!
我們從來沒有此種收費措施,也不會如此待客!
相信係誤會居多。
明早正是小店的例會,會向全體同事了解清楚,再作進一步交待。
本人在此嚴正聲明: 若事件屬實,一定嚴呈有犯錯同事及作出補償。
同樣,若事件屬虛假誣蔑,也必追究。(相信Toysdaily 玩具日報也不會容許此等虛假誣蔑在此發生)

請靜待回覆。
晚安!