Toysdaily 玩具日報

樓主: andytkw1977

[玩具攝影] 4月東京之旅收鑊 (有新圖加左係第4頁呀!!!)

good toys with good price~~~

琴晚終於得閒d, 就將我係日本買返黎既3盒戰隊黎個大合體, 真係好開心, 好興奮, 海賊既大合體係我最like既, 天裝就麻麻地, 特搜都幾好呀, 仲有Go-Busters未攪, 今晚整埋先, 不過要執一執個架先, 無位啦.....................
樓主, 無買忍風戰隊, 又係一件好野.......

我都有買戰隧, 不過無Display 出來, 因為太大隻, 根本無位放.
回復 48# 馬仔

慢慢買緊, 不過真係好大隻呀, 都唔知點放好..................

我一路都有買戰隊, 不過近呢幾年越買越多野, 真係多到無位, 開始賣番D野出去, 第一選擇就係戰隊, 因為好大盒...................

而家開始一買番來display就掉盒, 費事左住D地方.

回復  馬仔

慢慢買緊, 不過真係好大隻呀, 都唔知點放好..................
andytkw1977 發表於 14-4-2012 10:47 AM
正...............收穫豐富:71:
戰隊robot都好毒吓~~~~~~~~:@
淨係你掃既野平既價錢都已經賺到張機票LA
回復 53# samsung

今次買d玩具都係平過香港, 粗略計過都平左!*))左右啦, 都幾開心嫁!!!!
回復  samsung

今次買d玩具都係平過香港, 粗略計過都平左!*))左右啦, 都幾開心嫁!!!!
andytkw1977 發表於 14-4-2012 06:10 PM

嘩 咁真係賺番好多下wo
回復 55# tdpl2620

就係見平過香港, 又係自己like既就買, 本身仲有好幾樣想買, 但得一個人自己去, 真係攞唔到, 故希望下次再去時買啦!!!!

回復 56# andytkw1977

期待你下次再去日本買玩具,拍多点玩具靚相和玩具店的外貌(但據我所知日本人唔老like你拍攝佢店內情況!!!),來個詳盡的[日本玩具紀行]小報告!!!!

熱烈期待中~~~因為我也是戰隊超級fan嘛
!!!
回復 57# G-man

都係嫁, 佢地唔like人影入面, 外面都可以既.

我都想快d再去呀!!!!不過要save money first la, 因為去一去都花費幾大呀......................
回復  G-man

都係嫁, 佢地唔like人影入面, 外面都可以既.

我都想快d再去呀!!!!不過要save money fir ...
andytkw1977 發表於 18-4-2012 09:30 AM

我仲記得以前去日本玩------------------機票'酒店'交通'用膳($8000)+買玩具費用($12000)=$20000!!!~

大家可能覺得好貴唔
值得,但各位惗深一層,你在香港用2萬元可以買到幾多盒貴價绝版玩具呢???我想大慨只能買到5盒上下吧!!!但我前日本卻 可以買到5大箱 紙皮玩具寄回香港添~~~而且行程還包括:日本特色膳食'睇玩具展'浸溫泉'去[後樂園]睇"超級戰隊和幪面超人"真人表演....................簡直係超值啦!!!

之後回到香港,只要你能夠賣出幾盒從日本買回來
的貴價绝版玩具的話>>>>>>>>>>咁整個[日本玩具之旅]就己經係免費了,家裏卻多了幾大箱绝版靚玩具添~真係抵到爛呀!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

****小小貼士:

選擇去
[日本玩具之旅]嘅日期,最好配合到有大型玩具展展出,有成幾佰張抬(包括店铺+私人)參與賣玩具,價錢比[秋葉原]和[MADARAKE]更便宜'種類更多,更可以講價添真係平好多呢!!!會場中更有大量纸皮箱任你檢拾回酒店;用來包装玩具郵寄回香港添!!!~

每月的
大型玩具展----------(wonder fest' super fest' 宝島 ' WCC ' C3' super toy show )

至於它們的正式展出日期和資料,每月各期的日本玩具&模型月刋雜誌,均有詳细介绍於未來二個月內在日本各大城市(東京'大板'名古屋'北海道)將會展出玩具展廣告資料!!!

大家只要買本睇下就知道晒!!!

回復 59# G-man

玩玩具既..幾時都係去日本旅行最令人興奮..:71:...要靚景有靚景..,要靚女有靚女..要好食有好食...要新奇有新奇...去日本旅行一定攰過返工:34: