Toysdaily 玩具日報

查看: 6108|回復: 17

[玩具攝影] 金屬老板 好鬼正

玩玩具的衝動返梨囉~~~~~~~ 希望可加料自改為未來兵人~  :34:

[img][/img]
very good ar! how much ar C Hing?
i ordered mths ago , 0.96k
very good !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
對不起這的確是侵權產品,我們一向都希望在不刪除情況下以此方式給大家討論,TFC大力神,FANSPROJECT及國產高達都是如此處理,希望大家明白我們的難處。

http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=158323

有關知識產權
嚴禁任何形式的侵權bt及下載連結,我們不鼓勵任何非官方及侵權玩具及週邊產品討論,管理員有權刪除任何有問題討論而不作另行通知。

點解個post搬左過嚟?
hotroys 發表於 13-3-2012 09:20 AM
對不起這的確是侵權產品,我們一向都希望在不刪除情況下以此方式給大家討論,TFC大力神,FANSPROJECT及國產 ...
Dick.Po 發表於 13-3-2012 09:43 AM

其實版主之前貼GE DIE HARD同MATRIX同屬侵權產品,同樣是放在12”人偶討論區,更被鑒定為精華,如今卻以侵權玩具為由搬post,難免讓人覺得有點雙重標準!!希望日後版主可以避免同類問題,以免被人說三道四:64:
我諗呢款Metal Boss係因為HT已買左版權,
而家有其他公司出,所以先算係"侵權"。
但之前DIE HARD同MATRIX都未有任何公司有玩具版權,
極其量只屬"冇版權產品"或"未授權產品",唔屬於"侵權產品"...!!!
唔知分別係咪咁,有錯麻煩指正~Thx....!!!!
好心HT買咗版權就快D出啦(雖然我都知佢仲有好多數未清...)
攪到我唔知等唔等佢好
呢隻真係越睇越正...:55:
或者呢款唔打正Metal Boss呢個牌頭,
會好D呢...!!!!!
無論打唔打正, 大廠都會有殺無賠. 呢度個網都係大廠讚助, 當然會打壓細廠. 當然話人無攞license係可以, 但唔該大廠學番人/自己當初點樣有heart 出野先得架. 一味打壓人有屁用咩. :oh:
無論打唔打正, 大廠都會有殺無賠. 呢度個網都係大廠讚助, 當然會打壓細廠. 當然話人無攞license係可以 ...
darknight 發表於 13-3-2012 05:43 PM

習慣左了!算la
u are right................ :(
無論打唔打正, 大廠都會有殺無賠. 呢度個網都係大廠讚助, 當然會打壓細廠. 當然話人無攞license係可以 ...
darknight 發表於 13-3-2012 05:43 PM

其實我想講呢
用明星頭個風潮係大廠帶起
佢咁多年不停侵犯人地肖像權條數又點計 (我唔信佢最近d#o吉body 都有攞正版權)
係唔係影射或相似就冇問題呢
當然我亦明白大廠可能做左好多o野先攞到個版權, 比人食左頭啖湯好火
不過係唔係要咁打壓呢