Toysdaily 玩具日報

查看: 20480|回復: 47

[詢問] 有關navy seal figure

本身冇玩開軍事兵人12寸,最近睇左lone survivor,覺得入面navy seal red wing operation d衫同裝備都幾型,好似偏向係沙漠色,支槍都好正(其中一支好似係M4),想請教下玩開既師兄市面上有冇邊隻seal係有類似既外型同裝備?
因為出面太多兵人figure同navy seal分隊,所以自己真係唔多分到,槍械亦冇研究開…希望玩開既師兄們可以分享指教下{:1_235:}

DAM 呢盒啦, 設定係套戲既背景Operation Red Wings, D件基本O岩用, 長短火有齊
如果想再跟足D套戲, 出去買套三沙軍服或者Woodland 花上衣

http://www.damtoys.com/product/ELITE_SERIES/2013/0426/48.html

香港好似冇乜貨, 不過上TB應該有

回復 2# ledmirage3100

唔該ching,等我研究下先,我見外國有人自組得好正,連頭雕都有!
我想問d散件係咪去d專賣兵人既店就搵到,然後通常都會裝到上d戰術背心度?例如頂軍帽同煙霧彈(心口掛住果罐)

新手的話買盒BOXSET 再加散件
齊係BOXSET都夠係玩幾日
回復 5# kaselai

謝謝師兄,網頁入面真係好詳細!真係十個服!咁樣真係唔只玩幾日…
睇返上面師兄介紹damtoys網頁,原來最近有隻“海神之矛”行動會出,即係可以玩zero dark thirty了…但之前好似亦有其他公司出過,有冇師兄玩過可以分享下邊隻好d?:64:

/forum.php?mod=viewthread&tid=159338
Soldierstory seal6 係我第一隻兵人{:1_208:}
Soldierstory將會再出新版 可以一等
DAM個隻未有慢評 (四眼夜視 鬍鬚頭雕 紋身Body MP7 )
/forum.php?mod=viewthread&tid=234421
/forum.php?mod=viewthre ... %3D24%26typeid%3D24

b b s . b b i c n .com/
[評測] 【慢評系列】你好,紅翼!再見,紅翼。 DAM 78008# 紅翼行動
b b s . b b i c n .com/forum.php?mod=viewthread&tid=230495
回復 9# kaselai

好正,睇黎要入了…改返少少就會似返電影
回復 8# kaselai

thx師兄,請問ss新版NEPTUNE'S SPEAR會幾時出?
我睇返damtoys果隻seal6,點解佢把槍好似怪怪地(我唔多識d軍火野),但好似唔係hk416(即係唔係電影果支同網上話seal6用開果支),師兄有冇頭緒?
另外再睇damtoys隻red wings支槍,睇漫評個model number(mk18和mk11mod0)都唔係電影入面果支(carbine同mk12 spr),但個樣好似,係咪因為figure參照現實裝備多於電影,因為電影有時會錯(或者專登錯)?
一個team有好多position
屋內用mp7好合理
ss個隻應該係外邊屋頂sniper  

新鮮 SS designer
b e n z h e u n g.blog.163.com/blog/static/58573068201432110394772/
不過幾時真係冇人知
回復 11# 蚩尤邪神

剛剛發布左啦
新版 SS 海神之矛2.0 隻SEAL
可以上SS or Ben個blog睇返
不過係北京會場版
估計價格不菲
回復 13# 天蠍座

多謝師兄報料,即上ben blog睇睇,佢回覆查詢話全世界都買到wor∼希望真係有量產版啦,咁就可以睇定d先決定入damtoys定ss了∼:36:

kevinho
希望不要是會場版, 不然我們在海外的同好, 就不能共襄盛舉了.....
或是有會場版(給國內同好享用) 也有一般版本(讓海外同好分享)........
04-02 12:40
Ben 回复 kevinho
请放心!
喜欢的话,全世界都买得到
回復 13# 天蠍座

ss每年5月1都有會埸版
近年會51之後出量產版(少量配件改變)